top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring Premier Lapid: "we zullen ze vinden"


Foto GPO


Premier Yair Lapid heeft woensdag de volgende verklaring afgelegd over de veiligheidssituatie in Israël:

“Ik wil eerst mijn condoleances en de condoleances van de regering van Israël betuigen aan de familie van Aryeh Shechopek, een gezegende nagedachtenis. Hij was een jongen die nooit iemand in de wereld onrecht aandeed, en hij werd vermoord simpelweg omdat hij joods was. Ik wens ook een spoedig en volledig herstel aan de gewonden toe.

Ik heb zojuist een brede situatieanalyse gemaakt met de minister van Defensie, de minister van Openbare Veiligheid, de IDF, de ISA en de politie over twee ernstige incidenten van de afgelopen dag.

Het eerste incident is de aanslag in Jeruzalem. Dit evenement is anders dan wat we de afgelopen jaren hebben gezien. Er is nu een uitgebreide inlichtingendienst aan de gang die ons zal leiden tot het vinden van deze gruwelijke terroristen, degenen achter hen en degenen die hen van wapens hebben voorzien.

Ik wil tegen de burgers van Israël zeggen: we zullen ze vinden. Ze kunnen rennen, ze kunnen zich verstoppen - het zal hen niet helpen; de veiligheidstroepen zullen hen bereiken. Als ze zich verzetten, worden ze geëlimineerd. Zo niet, dan zullen we hen straffen in de ruimste zin van de wet.

In de situatiebeoordeling van vandaag hebben we opdracht gegeven tot versterking van de strijdkrachten in het gebied van Jeruzalem in de komende dagen, en om onze zoektocht in alle relevante gebieden te intensiveren. De IDF, de ISA en de Israëlische politie zijn op dit moment in het gebied ingezet om ervoor te zorgen dat er geen verdere aanvallen zullen plaatsvinden.

De tweede gebeurtenis is de ontvoering van Tiran Pero - een jonge man die morgen zijn 18e verjaardag zou vieren - die dodelijk gewond raakte bij een auto-ongeluk in Jenin. Ik heb vandaag met Tirans vader gesproken. Volgens de getuigenis van de familie zijn de ontvoerders het ziekenhuis binnengegaan, hebben ze een kind dat voor zijn leven vocht, losgekoppeld van medische apparatuur en zijn lichaam ontvoerd.

Israël heeft de afgelopen maanden bewezen dat er geen plaats en geen terrorist is die het niet weet te bereiken, van de Kasbah in Nablus tot het vluchtelingenkamp in Jenin en andere fronten dichtbij en ver weg. Als het lichaam van Tiran niet wordt teruggegeven, zullen de ontvoerders een hoge prijs betalen.

De staat Israël houdt zich sinds de oprichting bezig met terrorisme. Onze vijanden moeten weten dat we verenigd en sterk tegen hen staan. We zijn één natie die weet hoe ze samen moeten staan ​​tegen degenen die onze ondergang zoeken.”

Ondertussen heeft de EU de volgende verklaring uitgegeven:

De diplomatieke tak van de Europese Unie "veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen" de terreuraanslag van vanochtend in Jeruzalem.


"We betuigen ons diepste medeleven met de families van de slachtoffers en wensen alle gewonden een spoedig herstel".


Het Witte Huis heeft een verklaring afgegeven waarin het de dubbele terreurbombardementen van vanmorgen in Jeruzalem "ondubbelzinnig" veroordeelt.


"De Verenigde Staten hebben de regering van Israël alle passende hulp aangeboden bij het onderzoeken van de aanval en het berechten van de daders", aldus de perssecretaris van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre.


“We rouwen om het gemelde verlies van mensenlevens en wensen de gewonden een spoedig herstel. De Verenigde Staten staan ​​achter de regering en het volk van Israël. Zoals president Biden tijdens zijn bezoek aan Israël in juli benadrukte, is onze inzet voor de veiligheid van Israël ijzersterk en onbreekbaar”.

131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page