top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring premier Netanyahu en de maatregelen die het veiligheidskabinet heeft afgekondigd


Foto Haim Zach / GPO


Bij de start van de bijeenkomst van het veiligheidskabinet op zaterdagavond, waar nieuwe maatregelen werden besproken en afgekondigd, gaf premier Netanyahu de volgende verklaring.


"Namens de burgers van Israël wil ik mijn diepste medeleven betuigen aan de families van degenen die zijn vermoord bij deze vreselijke en verachtelijke terroristische aanslag in onze hoofdstad Jeruzalem. Dit was een laakbare aanslag bij de ingang van een synagoge op de internationale Holocaustherdenkingsdag.

Ik dank mijn vriend, de Amerikaanse president Joe Biden, die met mij heeft gesproken en zijn verontwaardiging en condoleances heeft betuigd over deze verschrikkelijke moordaanslag. Ik dank ook de vele andere leiders, ook uit Arabische landen, die op dit moment naast Israël staan. We bidden allemaal voor het welzijn van degenen die gewond zijn geraakt bij de twee aanslagen.

Ik zou de politieagenten en het veiligheidspersoneel willen prijzen voor hun vastberaden en snelle optreden, en ook voor de vindingrijkheid en heldenmoed van gewone burgers die actie ondernamen tegen de terroristen en daarmee levens redden.

Onze reactie zal krachtig, snel en nauwkeurig zijn.

Wie ons ook probeert te schaden, wij zullen hen schade berokkenen en iedereen die hen helpt.

We hebben al op grote schaal arrestaties verricht van degenen die terrorisme steunen, helpen en aanzetten.

We zetten troepen in. We versterken eenheden en dat doen we in verschillende sectoren. We zullen de huizen van terroristen verzegelen en slopen in versnelde processen om een ​​extra prijs te eisen van degenen die het terrorisme steunen. Dit proces is gisteren al begonnen en gaat door.

Vanavond zal ik aan het Veiligheidskabinet aanvullende stappen in de strijd tegen het terrorisme voorleggen. Dit omvat het aanzienlijk versnellen en bespoedigen van de vergunningverlening voor wapens voor geautoriseerde burgers. Zoals we keer op keer hebben gezien, redt dit levens.

Ik zal ook de intrekking van de nationale verzekeringsrechten van gezinnen die terrorisme steunen aan het Veiligheidskabinet voorleggen.

Deze regering zal krachtig, vastberaden en krachtig optreden tegen het terrorisme. We zullen dat rustig en vastberaden doen.

Hoewel we niet uit zijn op escalatie, zijn we voorbereid op elk scenario.

Ik roep nogmaals de burgers van Israël op: neem het recht niet in eigen hand. We zijn niet in de tijd van de metro. We hebben een soevereine staat, met een uitstekend leger en veiligheidstroepen.

Laat ze hun werk doen."


Na afloop van de vergadering, heeft het veiligheidskabinet de volgende maatregelen afgekondigd die onmiddellijk ingaan:

1. Het huis van de terrorist die de terroristische aanslag in Jeruzalem heeft gepleegd, wordt vlak voor de sloop verzegeld.

2. Nationale verzekeringsrechten en aanvullende uitkeringen voor de families van terroristen die terrorisme steunen, worden ingetrokken.

3. Wetgeving over de intrekking van Israëlische identiteitskaarten van families van terroristen die terrorisme steunen, zal worden besproken tijdens de regeringsvergadering van zondag.

4. Vuurwapenvergunningen zullen worden versneld en uitgebreid om duizenden extra burgers in staat te stellen wapens te dragen.

5. Als reactie op de weerzinwekkende aanslagen en de vieringen die daarop volgden, heeft premier Netanyahu besloten stappen te ondernemen om de schikking te versterken die deze week zal worden ingediend.

6. De versterking van militaire en politie-eenheden, uitgebreide arrestaties en gerichte operaties om illegale wapens te verzamelen zullen worden uitgevoerd.

102 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page