top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring premier Netanyahu: "uitspraak ICJ laat zien dat de lessen van de Holocaust niet zijn geleerd

Screenshot YouTube


Premier Benjamin Netanyahu zei zaterdagavond in een toespraak in de Kirya in Tel Aviv, het volgende [vertaald uit het Hebreeuws]:

 

‘Onze verpletterende overwinning is belangrijker dan wat dan ook. Ga met volle kracht door, zodat onze overwinning nog verpletterender zal zijn.’ Dit waren de laatste woorden van de heldhaftige strijder Elkanah Wiesel. Elkanah, een reservist, was vader van vier kinderen. viel deze week heldhaftig tijdens de veldslagen in Gaza, ter verdediging van ons land.

 

In deze moeilijke week waarin we heldhaftige strijders hebben verloren, herhaal ik voor u, burgers van Israël, onze toewijding om hun testament volledig uit te voeren en alle doelstellingen van de oorlog te bereiken: het elimineren van Hamas, het terugsturen van al onze gijzelaars en het garanderen dat Gaza nooit meer een staatsgreep zal vormen. een bedreiging voor Israël.

 

We zullen de wreedheden van 7 oktober nooit vergeten. We zullen nooit het bloedbad, de verkrachtingen, de moorden en de verminkingen vergeten. We zullen de ontvoeringen nooit vergeten. Vanaf vandaag hebben we 110 van onze gijzelaars teruggestuurd en we zijn vastbesloten om ze allemaal naar huis terug te sturen. Wij hebben hier mee te maken en doen dit 24 uur per dag, ook nu.

 

We zullen nooit vergeven wat de Hamas-monsters onze dochters en zonen hebben aangedaan; daarom is er geen alternatief voor de totale overwinning. We moeten winnen – en we zullen winnen.

 

Burgers van Israël,

 

Vandaag is het de Internationale Holocaustherdenkingsdag. Er is geen grotere absurditeit dan wat er gisteren gebeurde, aan de vooravond van de Internationale Holocaustherdenkingsdag. Er waren mensen die naar Den Haag kwamen om ons – vals en schandalig – te beschuldigen van genocide. Namens wie kwamen ze? Namens Hamas, de 'nieuwe nazi's', die genocide tegen ons kwamen plegen.

 

Ik heb hier Hitlers boek 'Mein Kampf' in het Arabisch. Onze strijders vonden dit boek in huizen van burgers in de Gazastrook. Ze vonden daar uitgebreide antisemitische en nazi-literatuur. Dit is waar zij hun kinderen over opvoeden. Daarom sta ik erop dat nadat we Hamas hebben geëlimineerd, wat 'de dag erna' wordt genoemd, er in Gaza geen enkel element meer zal zijn dat zijn kinderen onderwijst, niet alleen voor terrorisme maar ook voor de vernietiging van Israël, voor de vernietiging van de hele Joodse gemeenschap. mensen.

 

Het was namens 'de nieuwe nazi's' dat Zuid-Afrika naar Den Haag kwam. Ik moet u zeggen dat juist de bereidheid in Den Haag om deze belachelijke bewering te bespreken, en juist het feit dat deze niet ronduit werd verworpen, bewijst dat velen in de wereld niets van de Holocaust hebben geleerd. Maar wij hebben ervan geleerd.

 

De belangrijkste les van de Holocaust is dat alleen wij onszelf zullen verdedigen. Niemand zal dit voor ons doen. Daarom moeten we, ondanks de grote pijn die ons hart brandt, sterk en vastberaden blijven en moeten we het vuur beantwoorden tegen degenen die onze vernietiging zoeken.

 

De staat van de Joden ontstond uit de as van de Holocaust om het Joodse volk een verdedigingsschild te beloven. Israël heeft, net als elk soeverein land, het fundamentele recht om zichzelf te verdedigen. Niemand zal ons dit recht ontnemen en niemand zal ons ervan weerhouden het ten uitvoer te leggen.

 

We voeren een oorlog waarvan de rechtvaardigheid ongeëvenaard is, met een leger waarvan de moraliteit ongeëvenaard is. Deze oorlog werd ons opgedrongen door een weerzinwekkende vijand, die openlijk zijn voornemen bekendmaakte om alle Joden te vermoorden. Op 7 oktober vermoordden, onthoofden, verkrachtten en verbrandden ze baby’s. Als ze dat hadden kunnen doen, zouden ze ons allemaal hebben afgeslacht. Als we de Hamas-terroristen, deze 'nieuwe nazi's', niet elimineren, is het volgende bloedbad slechts een kwestie van tijd.

 

Daarom zijn we vastbesloten om de taak te volbrengen, om Hamas te elimineren. En als het tijd kost, zullen we niet toegeven aan de missie. En degenen die zich in de eerste plaats aan de missie vasthouden, zijn onze heldhaftige strijders en moedige commandanten.

 

Deze week voltooiden onze strijders de omsingeling van Khan Yunis. Ze hebben ook honderden terroristen geëlimineerd en de terroristische infrastructuur boven en onder de grond vernietigd. Ze vechten met uiterste moed om ons leven in ons land veilig te stellen.

 

Om onze toekomst voor generaties veilig te stellen, heb ik de minister van Defensie en de minister van Financiën opdracht gegeven om aan de regering een ongekend plan voor te leggen, een enorm plan, om onze veiligheidsindustrieën voor de komende decennia te versterken. We zullen dit doen met enorme investeringen om onze veiligheidsonafhankelijkheid en vrijheid van handelen te waarborgen.

 

De natie gelooft in onze strijders, onze geest en onze veerkracht. We zijn er allemaal trots op en we omarmen ze allemaal. Maar ik wil zeggen: helaas zijn er onder ons die ervoor kiezen twijfel te zaaien over onze vastberadenheid en ons vermogen om te winnen.

 

De stemmen van de zwakken, waaronder allerlei 'vroegere dit of dat', proberen twijfel, moedeloosheid en pessimisme te zaaien. Dan wil ik jullie vertellen, burgers van Israël: deze stemmen vormen een kleine minderheid. Ze vergissen zich en misleiden anderen.

 

We zullen een totale overwinning behalen, en onze toewijding om een ​​totale overwinning te behalen is de eerste en belangrijkste garantie om deze te behalen. We hebben geen andere keuze dan de totale overwinning.

 

We zullen winnen omdat we een sterk volk en gedurfde strijders hebben die onze levens opofferen om de eeuwigheid van Israël te verdedigen. Strijders als Elkanah Wiesel, met wiens testament ik opende, en met wiens testament ik zal afsluiten: ‘Ik raakte al gewond tijdens Operatie Protective Edge’, schrijft hij, ‘ik had de keuze om achter te blijven, maar ik heb er geen moment spijt van terugkeren als vechter. Integendeel, dit was de belangrijkste keuze die ik ooit heb gemaakt.'

 

Gelukkig zijn de mensen die zulke zonen en dochters hebben; gelukkig zijn de mensen die zulke strijders en commandanten hebben.

 

Samen zullen we vechten, en met de hulp van God zullen we samen winnen."

344 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Jan 28

De reservist Elkanah Wiesel en de soldaten die in Gaza vallen, zijn ware helden. Zij geven hun leven voor het voortbestaan van het land Israël. Echter, zo’n preek van deze man te moeten horen, heeft een wrange- zo niet een vieze bijsmaak. Op het moment dat Israëlische soldaten voor leven en dood vechten, flaneren zijn beide jongens lekker veilig yn it fiere bûtenlân: beveiligd op de kosten van de staat. Zijn credo kan men vergelijken met een lofzang van Anton Mussert voor de dapperheid van Hannie Schaft, ‘Het Meisje met het Rode Haar’, of voor het verzetsgroep van Johannes en Marinus Post. Zijn toewijding is niet voor het testament van de gevallenen, maar voor het behoud van zijn premierschap. De stoe…

Like

spectuscoaching
Jan 28

De zin raakt me: wij hebben ervan geleerd … er is niemand die ons verdedigt… wij zullen dat zelf moeten doen. Arise! Zegt God elke keer tegen Jozua. Arise is a big word. “In de vroege ochtend recht Jozua zijn schouders en trekt met zijn manschappen….” Jozua 8 is indrukwekkend in de strijd die het leger van Israël nu voert. God zal voor hen uitgaan. Dat heeft God toen beloofd. Gods woord is nog even krachtig vandaag. Zegen en goddelijke kracht in en met jullie allen.

Like
bottom of page