top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring president Herzog na de terreuraanslagen in Jeruzalem en van leiders US en EU-landen


Foto GPO


Hieronder de verklaring van president Herzog, n.a.v. de terreuraanslagen in Jeruzalem, en verklaringen van vice-president Harris van de Verenigde Staten en diverse Europese landen.


Mijn hart breekt bij het nieuws over de gruwelijke terreuraanslagen tijdens de Shabbat in Jeruzalem. We hebben zeven onschuldige burgers verloren in een moorddadige terreuraanval, die nog maar net de Shabbat in hun huizen en gemeenschappen hadden verwelkomd. Mogen hun herinneringen een zegen zijn.


Vanmorgen in de synagoge, toen de voorzanger het 'El Malei Rachamim'-gebed voor de zielen van de slachtoffers van de aanval reciteerde, was er geen enkel droog oog onder de aanbidders, ook niet onder mij. We waren allemaal samen in onze rouw.


Deze verschrikkelijke terreuraanslagen herinneren ons opnieuw aan een simpele en pijnlijke waarheid: welke meningsverschillen we ook mogen hebben tussen ons, tegen onze vijanden, die ons kwaad willen doen en in opstand willen komen om ons te doden, we moeten onze eenheid bewaren. Mijn steun en vertrouwen zijn bij de veiligheidstroepen, die dag en nacht werken tegen het terrorisme.


Na afloop van de Shabbat belde vice-president Kamela Harris van de Verenigde Staten met president Herzog, om de dodelijke terreuraanslagen te veroordelen, het volk van Israël kracht te geven en zijn diepste medeleven te betuigen namens haarzelf en het volk en de leiders van de Verenigde Staten, na een pijnlijke Shabbat waarop zeven burgers werden vermoord en vijf gewonden bij terreuraanslagen.


Ik roep iedereen op alert te blijven en verantwoordelijk te handelen in deze tijden. Ik stuur mijn wensen voor een spoedig herstel van de gewonden en treur met de families van de vermoorden.


President Herzog bedankte vicepresident Harris voor haar warme woorden en onderstreepte dat Israël en de Verenigde Staten moeten samenwerken en terreur vastberaden moeten bestrijden. In hun gesprek voegde de president eraan toe dat Israël uitkijkt naar het bezoek van staatssecretaris Antony Blinken deze week.


De president ontving ook telefoontjes van de Duitse president Frank-Walter Steinmeier, de Franse president Emanuel Macron en VN-secretaris-generaal António Guterres, die hun condoleances betuigden aan de families van de slachtoffers en aan het volk van Israël.

155 weergaven1 opmerking

1 Comment


Riek Zeldenrust van Oudenaarde
Riek Zeldenrust van Oudenaarde
Jan 29, 2023

Alles is gezegd maar blijf waakzaam ik bid voor jullie .Israel houd moed.

Like
bottom of page