top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring Stand With Us Nederland na het offline halen van hun InstagrampaginaNaar aanleiding van het offline halen van de Instagram pagina van Stand With Us Nederland door Instagram vanwege hun berichtgeving over antisemitisme en de oorlog in Gaza, is de volgende verklaring uitgegeven.


Op woensdagochtend 29 november is het Instagramaccount van StandWithUs Nederland uitgeschakeld en bestempeld als misleidende berichtgeving. Sinds het bloedbad van Hamas op 7 oktober en het begin van de oorlog is het account één van de belangrijkste kanalen geweest voor het melden van op gecontroleerde feiten gebaseerd en realtime nieuws over de situatie in Israël.


Sinds 7 oktober hebben wij bijna anderhalf miljoen mensen bereikt en is het onze missie geweest om het Nederlandse publiek continu te informeren over de gebeurtenissen en ontwikkelingen, evenals het bestrijden van antisemitisme en misinformatie. Daarnaast hebben wij educatieve content gemaakt, die vanwege de toegankelijkheid makkelijk gebruikt en gedeeld kan worden.


Dit alles wordt nu in gevaar gebracht door de ban van woensdagochtend 29 november. Onze Instagrampagina is de afgelopen weken één van de grootste doelwitten geweest van online antisemitisme, zo ontvingen wij dagelijks bedreigingen en antisemitische opmerkingen. Echter, wij hebben ons zorgvuldig gehouden aan de community richtlijnen van Meta, die we sinds dag één respecteren en waar we volledig achter staan.


We juichen het toe dat Meta hard werkt om iedereen een veilige plek te bieden en we zijn met hen in contact om deze situatie op te lossen. Onze Instagrampagina is cruciaal voor het informeren van het Nederlandse publiek en het ondersteunen van (Joodse en pro-Israëlische) gemeenschappen in de strijd tegen antisemitisme. Deze ban verwijdert een van de pilaren van de online weerbaarheid van deze gemeenschappen.


Wij laten ons door deze gebeurtenissen niet uit het veld slaan. Met het groeiende antisemitisme op de sociale media, is ons werk nog belangrijker geworden. Wij gaan onze inzet uitbreiden en voor nu verder met onze online missie op Facebook en TikTok. We hopen op jullie steun op die kanalen, net zoals jullie ons hebben gesteund met ons belangrijke werk op Instagram.


Wij wensen iedereen betere tijden toe,


StandWithUs Nederland is te volgen via :
1.434 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


marcel uitnederland
marcel uitnederland
Nov 29, 2023

Tja, Meta, daar wordt wel heel wat meer gecensureerd/ gleichgeschalted.

Like

coravanwijngaarden
Nov 29, 2023

Het moet toch niet gekker worden!

Like
bottom of page