israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Verklaring van de IDF naar aanleiding van de dood van journaliste Shireen Abu Akleh


Screenshot IDF-video


Als reactie op de terroristische aanslagen in Israël in de afgelopen weken, heeft de IDF op verschillende locaties in Judea en Samaria terrorismebestrijdingsactiviteiten uitgevoerd, met de nadruk op het Jenin gebied. Dit is het gebied waar de terroristen vandaan komen die de laatste aanslagen in Israël hebben uitgevoerd.


Als onderdeel van de activiteit opereerden de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie de nacht en vanmorgen in het Jenin kamp om personen te arresteren die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


Gisteravond opereerden IDF-soldaten in het gebied van Jenin om een ​​Palestijnse Islamitische Jihad-agent te arresteren en naar illegale wapens te zoeken. De veiligheidstroepen hebben 's nachts acht verdachten aangehouden en Carlo-machinepistolen in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar de veiligheidsdiensten voor verder verhoor.


Tijdens de activiteit kwamen Israëlische veiligheidstroepen zwaar onder vuur te liggen van tientallen Palestijnse schutters. De Palestijnen gooiden ook explosieven naar de soldaten, waardoor hun leven in gevaar kwam. De soldaten reageerden met scherp.


Op het moment van deze activiteit werd een Palestijnse journalist geraakt.


Sinds het incident heeft de IDF de omstandigheden onderzocht die hebben geleid tot de dood van de journaliste, Shireen Abu Akleh.


Het aanbod van de IDF om een ​​gezamenlijk onderzoek met de Palestijnen te voeren werd niet beantwoord. De mogelijkheid dat Shireen Abu Akleh stierf als gevolg van Palestijns geweervuur ​​wordt ook onderzocht in het licht van uitgebreide beelden die op sociale media circuleren waarop te zien is dat Palestijnse schutters roekeloos en willekeurig in alle richtingen schieten.


De IDF spreekt haar verdriet uit over de tragische dood van Shireen Abu Akleh en ziet het grote belang in het behoud van de persvrijheid. Daarmee willen we benadrukken dat ook in de buurt van terroristisch geweervuur ​​voorzichtigheid geboden is.


De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, instrueerde de IDF om het incident te onderzoeken en te onderzoeken met gebruikmaking van alle beschikbare hulpmiddelen om de feiten vast te stellen. LTG Kohavi benoemde ook een speciale taskforce onder leiding van het hoofd van de Commando Brigade, COL Meni Liberty, om het incident te onderzoeken.

Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "IDF-eenheden werken de klok rond met vastberadenheid om terrorisme te dwarsbomen en terroristische aanslagen te voorkomen. Deze activiteit vindt plaats waar nodig, vooral in het gebied van Jenin dat een hoge concentratie van terroristische activiteiten heeft. Tijdens de activiteit van afgelopen nacht schoten Palestijnse schutters zoals in veel andere gevallen, uitgebreid op Israëlische troepen, roekeloos en lukraak schietend in alle richtingen.


In tegenstelling tot de Palestijnen openen IDF-soldaten het vuur op een professionele en nauwkeurige manier. De verslaggever werd gedood in een gevechtsgebied. In dit stadium is het niet mogelijk om de bron te bepalen van het geweervuur ​​​​dat haar trof, en we betuigen ons verdriet over haar dood.


Om de waarheid te achterhalen, hebben we een speciale taskforce opgericht om alle feiten op te helderen en ze zo snel mogelijk te presenteren. De soldaten handelden onder vuur en toonden moed en vastberadenheid om de Israëlische burgers te beschermen, wat we zullen blijven doen waar we nodig zijn."

402 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws