top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van de ministers van Verkeer en Vervoer en van Openbare Veiligheid


Glas op vloer bus nadat ramen door stenen waren vernield. Screenshot Twittervideo


Naar aanleiding van het stenengooien naar bussen in het hele land, met name in het zuiden, hebben de ministers van transport en openbare veiligheid, Merav Michaeli MK en minister Omer Bar-Lev, een verklaring uitgegeven waarin ze de beschikbare maatregelen om de veiligheid van buschauffeurs te waarborgen en passagiers bekend maakten.


Minister van Transport en Verkeersveiligheid Merav Michaeli MK zei: "Chauffeurs van voertuigen voor het openbaar vervoer moeten worden beschermd en veilig op hun bestemming aankomen. Ik was blij dat ik door de minister van openbare veiligheid grondig werd geïnformeerd over de stappen die het zuidelijke district neemt om veiligheid en een gevoel van veiligheid in het gebied te brengen, met name de veiligheid en beveiliging van weggebruikers. Als iemand die zich inzet voor de zorgen van chauffeurs en passagiers, zal ik de status van de chauffeurs blijven verhogen en de politie-activiteiten in het gebied blijven volgen om herhaling van deze incidenten te voorkomen.”Minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev: “aanvallen van stenengooien naar bussen komen bovenop de moeilijke situatie in het zuiden en de versoepeling van de handhaving die volgde op de ongeregeldheden van mei 2021. Dit laten we niet doorgaan. De afgelopen twee maanden is het zuidelijke district begonnen met de uitvoering van geavanceerde plannen om geweld en misdaad in de Negev aan te pakken, de politie en grenswachten in de sector op te voeren en vele andere programma's die al eerste resultaten opleveren. Ze leiden tot aanzienlijke arrestaties en de snelle aanhouding van verdachten. Maar zolang zelfs maar één burger zich onveilig voelt om de weg op te gaan, hebben we veel werk voor de boeg en de echte test is hoe het veiligheidsgevoel van mensen in het zuiden en weggebruikers verbetert. Het zuiden is niet langer wetteloos!”


Stenen gooien naar voertuigen is een daad van terrorisme, puur en eenvoudig, vooral wanneer het gaat om massatransport waar een enkele aanval vele levens kan eisen.De ministers bekijken deze incidenten met de grootste ernst en zetten zich in om ervoor te zorgen dat elke stenengooier voor de rechter wordt gebracht en dat dergelijke incidenten in de toekomst niet meer voorkomen.60 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page