top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van IDF-woordvoerder, admiraal Daniel Hagari, met details over dood 21 militairen

Screenshot YouTube


Vanmorgen wil ik u op de hoogte brengen van een zeer moeilijk incident dat gisteren heeft plaatsgevonden. Tijdens de operatie in de centrale Gazastrook kwamen 21 reservesoldaten om het leven.


De strijdkrachten opereerden in een gebied tussen de Israëlische gemeenschappen en Gaza - vlakbij de gemeenschap van Kissufim. De strijdkrachten verwijderden structuren en terroristische infrastructuur in het gebied - ongeveer 600 meter van de grens. De missie is bedoeld om de veiligheidsvoorwaarden te scheppen die nodig zijn om de inwoners van Zuid-Israël in staat te stellen naar hun huizen terug te keren.


Voor zover we op dit moment weten, lijkt het erop dat rond vier uur een RPG-raket door terroristen werd afgevuurd op een tank die de troepenmacht veiligstelde. Tegelijkertijd vond er een explosie plaats die resulteerde in de ineenstorting van twee gebouwen van twee verdiepingen, terwijl de meeste kracht zich daarin en dichtbij bevond.


De explosie van de bouwwerken was hoogstwaarschijnlijk het gevolg van explosieven die door onze strijdkrachten waren geplaatst en die op het punt stonden gebruikt te worden voor het vernietigen van terreurinfrastructuur en gebouwen in het gebied.


We onderzoeken en onderzoeken nog steeds de details van het incident en de oorzaak van de explosie. Na de explosie zijn commandanten ter plaatse, samen met reddingsteams die zeer snel ter plaatse waren, bezig geweest met het evacueren van de slachtoffers en het lokaliseren van de gewonden in een zeer complexe operatie die tot voor kort aan de gang was.


Tot nu toe hebben we toestemming gegeven voor het vrijgeven van de namen van tien van de gesneuvelde soldaten, en in de komende uren zullen we toestemming geven voor het vrijgeven van nog meer namen. We hebben de families van alle gesneuvelde soldaten op de hoogte gebracht van het moeilijke nieuws en begeleiden hen in deze moeilijke tijden.


Met betrekking tot de geruchten die gisteren na het incident de ronde deden, wil ik verduidelijken dat we alleen informatie verstrekken die onafhankelijk is geverifieerd en alleen nadat alle families op de hoogte zijn gesteld.


Dit is wat wij zullen blijven doen. Achter de geruchten schuilen families die hun donkerste uur beleven. Daarom roep ik u op om met verantwoordelijkheid en gevoeligheid te handelen. Laten we afzien van het toevoegen van groot lijden aan hun toch al hevige pijn.


Deze oorlog heeft een zeer pijnlijke en hoge prijs; de toegewijde reservisten die zich achter de vlag schaarden, hebben alles opgeofferd voor de veiligheid van Israël, zodat we hier allemaal veilig kunnen leven.

317 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page