top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van Keren Hajioff, internationale woordvoerster van premier Naftali Bennett


Screenshot YouTube


De internationale woordvoerster van premier Naftali Bennett, Keren Hajioff, heeft vanavond de volgende verklaring afgelegd over de dood van Al-Jazeera-journalist Shireen Abu-Akleh:


"De dood van Shireen Abu Akleh is een tragedie. Er is geen ander woord voor. Ze was een ervaren journaliste, met wie veel van mijn eigen collega's samenwerkten.


We moeten tot op de bodem uitzoeken wat er is gebeurd - om de waarheid te vinden en alleen de waarheid. Israël vroeg de Palestijnen om een ​​gezamenlijk onderzoek in te stellen om erachter te komen wat de tragische dood van Shireen veroorzaakte, maar de Palestijnen weigerden.


Waarom wijzen zij een gezamenlijk onderzoek af? Wat proberen ze precies te verbergen?


Gisteren voerde de directeur van het Palestijnse Forensische Geneeskunde Instituut een eerste autopsie uit en verklaarde publiekelijk dat zijn resultaten niet overtuigend waren.


Zonder enig concreet bewijs zijn de overhaaste beschuldigingen tegen Israël die nu worden geuit, misleidend en onverantwoord.


Ik roep alle partijen op om af te zien van het verstoren of besmetten van het onderzoek - een onderzoek dat gezamenlijk door Israël en de Palestijnen moet worden uitgevoerd.


Israël is een levendige democratie die zich met trots inzet voor het waarborgen van de persvrijheid. Journalisten zijn cruciaal voor de blijvende kracht van onze democratie.


We betuigen onze oprechte deelneming aan de familie, collega's en geliefden van Shireen."

190 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page