top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van minister van Defensie Yoav Gallant aan de pers


Foto Ariel Hermoni (IMoD)


Hieronder de volledig vertaalde verklaring die minister van Defensie donderdagavond laat aan de pers heeft gegeven.


“Hamas is hard getroffen; het neemt klap na klap. Onze soldaten boeken vooruitgang en slagen in hun missies. Ik zal dit vanavond nogmaals herhalen: er zal geen staakt-het-vuren zijn zonder de terugkeer van de gijzelaars. Wij zullen hiervoor de nodige actie ondernemen.

Op dit moment zijn er [Israëlische] kinderen in de Gazastrook. Sommigen van hen zagen hun eigen ouders voor hun ogen sterven. De wilden hebben hen ontvoerd en houden hen gegijzeld. We zullen niet stoppen met vechten totdat we onze kinderen thuisbrengen. Als vader wil ik de hele wereld vragen: wat voor soort vader zou stoppen met zoeken naar zijn kinderen? Ik beschouw deze kinderen als de mijne. Ik zal niet stoppen met vechten en ik zal niet stoppen met zoeken naar hen, totdat ik ze bereik.


Onze soldaten bevinden zich in het hart van Gaza-stad. Ze bevinden zich aan de rand van Shati, vlakbij het Shifa-ziekenhuis, heel dicht bij de haven van Gaza.


De terroristen die zich vanavond in de kelders va Shifa-zieken hetnhuis bevinden, kunnen het donderende geluid van onze tanks en bulldozers horen. Zij [terroristen] horen het onder de grond, ze horen het en trillen van angst.


De IDF is ook begonnen met het toepassen van nieuwe methoden om deze [terroristen] die zich in tunnels bevinden te bereiken en om de tunnels te elimineren. Dit zal de komende dagen doorgaan en verbeteren. Onze strijdkrachten werken aan het vinden van unieke oplossingen voor deze missies, ze werken en slagen. Ik herhaal: we zullen iedereen bereiken die tegen de burgers van Israël heeft opgetreden, iedereen die vrouwen en kinderen heeft ontvoerd en kwaad heeft gedaan. We zullen ze allemaal bereiken, of het nu een week, een maand, een jaar of desnoods zelfs jaren duurt. We zullen niemand laten gaan, we zullen ze allemaal elimineren, ze hebben geen plaats onder de zon.

Er zal geen compromis gesloten worden met degenen die onze burgers kwaad hebben gedaan en vermoord.


Ook in de noordelijke arena is het niet rustig. Hezbollah probeert de burgers van Israël schade toe te brengen, het probeert en krijgt klap na klap. Onze troepen in de noordelijke arena zijn voorbereid, de piloten zitten in de cockpits, klaar voor elk commando, voorbereid en gericht op het noorden.


Dit is de meest gerechtvaardigde en rechtvaardige oorlog die het volk Israël heeft meegemaakt sinds de oprichting van de staat, 75 jaar geleden. We vechten tegen het kwaad, we vechten tegen een vijand die ons kwaad wil doen, we vechten tegen degenen die moord en wreedheid wilden tonen [wreedheden uitzenden] om ons af te schrikken.


Vandaag heb ik de reservisten van Divisie 252 ontmoet, ik heb ze ontmoet en ik was onder de indruk. Ik heb duizenden soldaten gezien wier enige interesse het verslaan van Hamas is. Ze vertelden mij – ‘we zullen hier een maand blijven, we zullen hier een jaar blijven, we zullen alles doen wat nodig is om de overwinning te behalen.’ Deze mensen verlieten hun huizen, verlieten hun families, verlieten hun bedrijven, verlieten hun werkplekken. Iedereen begrijpt de betekenis [van deze oorlog], maar ze zeggen: we zullen niet stoppen en we zullen niet opgeven.


Als iemand voorheen niet begreep waarom reservetroepen nodig waren, dan begrijpen ze dat vandaag de dag goed. Ik denk dat er eind 2023 geen enkele persoon in de staat Israël zal zijn die niet zal begrijpen waarom reservetroepen nodig zijn. Iedereen begrijpt hun belang – ik groet de reservisten, ik groet ook onze defensie-industrie en iedereen die het defensie-establishment en zijn activiteiten steunt.


Nog een woord over het volgende: terwijl tanks en soldaten zich in het hart van Gaza-stad bevinden, terwijl onze piloten en marine-troepen hun posities behouden, vindt er tegelijkertijd een proces van vernieuwing plaats – duizenden vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking. , helpen de boeren in het zuiden van Israël. Zij weten, net als wij, dat landbouw, het opbouwen van gemeenschappen en veiligheid allemaal één geheel zijn.


Als zodanig zullen we de gemeenschappen [in het zuiden] herbouwen, we zullen de velden inzaaien en we zullen weer leven in deze regio brengen. Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor iedereen die deelneemt aan deze belangrijke missie.


De onbreekbare geest van het publiek, samen met de buitengewone capaciteiten van de commandanten en soldaten van de IDF, zullen ons terugbrengen naar de plaats waar we moeten zijn. We maken vorderingen. Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor iedereen die deze missies uitvoert.

Dank u."

421 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


HansLa23+
Nov 10, 2023

Het kwaad wordt vernietigd

Like

J.W. Karreman
Nov 10, 2023

Dank voor deze INKIJK!

Dat jullie het onmogelijke mogelijk zullen maken.

Hamas verwijderen uit Gaza!

En daarna opbouwen zonder deze demonie 🤲

Like
bottom of page