top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van minister van Defensie Yoav Gallant tijdens zijn persconferentie


Foto IDF woordvoerder


Hieronder volgt vertaald uit het Hebreeuws de volledige vertaling van minister van Defensi9e Gallant, tijdens zijn persconferentie.


“Ruim een ​​week geleden zijn we het eens geworden over een raamwerk tussen Hamas en Israël, en de zaken waren duidelijk. Alle vrouwen en kinderen die door Hamas werden vastgehouden, hadden naar hun huizen en families moeten terugkeren.


Na de vrijlating van meer dan 80 gijzelaars – op zichzelf een zeer belangrijke prestatie – heeft Hamas het overeengekomen kader geschonden. Hamas weigert zeventien vrouwen en kinderen vrij te laten die in Gaza gegijzeld worden – dat zijn vijftien vrouwen en twee kinderen. Als gevolg van het besluit van Hamas om niet te voldoen aan hetgeen was overeengekomen, en in overeenstemming met het besluit van het oorlogskabinet, heb ik gisterochtend de IDF opgedragen het vuur te hervatten.”

“De afgelopen dag heb ik de resultaten [van onze operaties] van dichtbij gezien. Gisteren zag ik ze vanuit de cockpit van een IAF-aanvalshelikopter. Vandaag zag ik ze in het veld met de gevechtssoldaten die aan de zuidgrens waren ingezet. De resultaten zijn zeer indrukwekkend. De IDF is weer op volle kracht gaan vechten – we gaan door, precies waar we gebleven waren. Wij houden onze ogen gericht op de doelstellingen van deze oorlog: het verslaan van Hamas, het vernietigen van zijn regerings- en militaire capaciteiten – het niet toestaan ​​dat Hamas zijn heerschappij over Gaza voortzet, en het terugbrengen van de gijzelaars naar hun huizen. Zolang Hamas weigert te voldoen aan wat is vastgesteld, zullen we blijven opereren, zullen we militaire actie blijven ondernemen, totdat we de doelen bereiken die we onszelf hebben gesteld.”

“Ik volg zowel de actie van de IDF als het effect ervan op het gedrag van de terroristische organisatie [Hamas] nauwlettend. Ongeveer een maand geleden, toen we op het punt stonden te manoeuvreren, waren er velen binnen Hamas die dachten dat ze erin zouden slagen ons tegen te houden. Ze dachten dat ze erin zouden slagen verdeeldheid binnen de Israëlische samenleving te zaaien – dat sommigen het standpunt zouden innemen dat we ons moeten inhouden en niets anders moeten doen dan onderhandelen [met Hamas], terwijl anderen zouden zeggen: 'Laat de gijzelaars achter, ga Hamas verslaan.' Voor dit probleem hebben wij een oplossing gevonden.”

“En we weten vandaag de dag, iedereen weet het – zowel bij Hamas als in Israël, dat als je de militaire operatie uitbreidt, je twee doelen bereikt. Ten eerste treft u de Hamas-organisatie – waarbij u meer terroristen, meer commandanten, meer terreurinfrastructuur, tunnels, commando- en controlekamers en hoofdkwartieren elimineert. Door onze militaire actie creëren we ook de omstandigheden die [Hamas] ertoe aanzetten een hoge prijs te betalen, en dat is de vrijlating van gijzelaars. Het is onze militaire actie die tot nu toe heeft geleid tot de vrijlating van 110 gijzelaars.”

“Sommige van de gijzelaars die werden vrijgelaten zijn Israëlische staatsburgers, en sommige zijn buitenlandse staatsburgers. Maar er is nog iets anders dat Hamas had gedacht. Hamas dacht dat zijn troepen de IDF zouden kunnen tegenhouden. Hamas dacht dat de Iraniërs en Hezbollah hen te hulp zouden komen en ons zouden afschrikken. Tegenwoordig begrijpt elke commandant in de Gazastrook wat er met de bataljons in het noorden van Gaza is gebeurd. Iedere [Hamas] commandant in Khan Yunis of in Rafah weet heel goed wat er gebeurde in Shati, Beit Lahia, Beit Hanun, Al Farkun, Zeitun, waar [Hamas] bataljons werden uitgeschakeld door de luchtmacht, door troepen te land en in het binnenland. de zee. Ze begrijpen wat hun toekomst in petto heeft.”

“Hamas zal niet bepalen wat er gebeurt – alleen de IDF zal dat doen. Het moreel van Hamas is laag. Er zijn acht weken verstreken sinds het begin van de oorlog – inclusief drie weken van stakingen, vier weken manoeuvreren en een week waarin de gijzelaars naar huis terugkeerden.”

“De [militaire] prestaties tot nu toe zijn groot – duizenden terroristen zijn geëlimineerd, we hebben tientallen hoofdkwartieren getroffen, honderden terabytes aan informatie zijn naar ons overgedragen, honderden terroristen zijn opgepakt en worden ondervraagd in Israël, en veel meer… Dit alles werd bereikt als resultaat van de vastberadenheid en succesvolle operaties van de IDF.”

“We hebben 110 burgers [gijzelaars die zijn vrijgelaten] en nog eens drie lichamen die zijn teruggestuurd via IDF-operaties. De vrijlating van 110 levende gijzelaars is door geen enkel ander leger waar dan ook ter wereld bereikt tegen enige andere terroristische organisatie – niet tegen Al Qaeda, niet tegen ISIS, niet tegen Boko Haram – we hebben dit tegen Hamas bereikt als resultaat van de macht van de IDF en precisie, samen met de ISA en andere veiligheidsorganisaties.”

“Vier weken sinds het begin van de grondmanoeuvre is het ons duidelijk geworden dat militaire druk leidt tot de voltooiing van onze beide doelen – de militaire prestaties en de terugkeer van gijzelaars naar de staat Israël – naar hun huizen en families. Ik herhaal: *Hamas heeft op flagrante wijze het raamwerk geschonden dat samen met de Verenigde Staten, Egypte en Qatar werd bereikt. We zullen alle gijzelaars terugsturen – tot de allerlaatste. De IDF, het defensie-establishment en ikzelf zijn persoonlijk toegewijd aan deze taak.”

“Als afsluiting zou ik graag een paar woorden willen zeggen over degenen die verantwoordelijk zijn voor de resultaten die we [tot nu toe] hebben gezien – de IDF, ISA, Mossad, de Israëlische politie en alle veiligheidsdiensten. Ik ontmoet ze dagelijks, ik zie zowel de commandanten als de soldaten, hoge en lagere functionarissen, en mijn boodschap aan de burgers van Israël is: je hebt iemand om trots op te zijn, je hebt iemand om te vertrouwen. De IDF en alle veiligheidsdiensten zijn de verdedigingsschilden die ons leven in de staat Israël verzekeren.”

291 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page