top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Benjamin Netanyahu en voorzitter van de Nationale Eenheid, Benny Gantz


Screenshot YouTube


Premier Benjamin Netanyahu en parlementslid voor Nationale Eenheid Benny Gantz, Hielden woensdagavond een gezamenlijke persconferentie in de Kirya in Tel Aviv [alle opmerkingen vertaald uit het Hebreeuws]:

Premier Netanyahu :

“Burgers van Israël, vanavond hebben we een nationale noodregering gevormd. Het volk is verenigd en vandaag is zijn leiderschap ook verenigd. We hebben elke andere overweging opzij gezet omdat het lot van ons land op het spel staat. We zullen samenwerken, schouder aan schouder schouder aan schouder, voor de burgers van Israël en voor de staat Israël.

De eenheid van de natie in momenten van verdriet en verdriet doorbreekt onze grenzen en bereikt alle uithoeken van de wereld. We hebben dit gisteren gezien in de belangrijke en ontroerende toespraak van president Biden.

Wij strijden met volle kracht op alle fronten. Wij zijn tot het offensief overgegaan. Ieder Hamas-lid is een dode man. Hamas is ISIS, en wij zullen het verpletteren en elimineren, net zoals de wereld ISIS heeft verpletterd en geëlimineerd.

Ik wil graag achter de soldaten staan, en bij de veiligheidsdiensten en het reddingspersoneel, die de klok rond in alle sectoren werken. Het hele volk Israël staat achter u. Ik zeg tegen jullie, burgers van Israël, tegen mijn collega’s hier, en tegen jullie allemaal de woorden van de profeet Jesaja [ 41:6 ]: 'Ze hielpen ieder zijn naaste; en iedereen zei tegen zijn broer: 'Houd goede moed.'

Het volk van Israël leeft – en samen zullen we winnen."

Voorzitter van de Nationale Eenheid MK Gantz :

“Onze positie hier, schouder aan schouder, is een duidelijke boodschap aan onze vijanden, en nog belangrijker, een boodschap aan alle burgers van Israël – we zijn allemaal samen, we zijn allemaal aan het mobiliseren. Het onze is geen politiek partnerschap, maar een gedeeld lot. Alle burgers van Israël delen een gemeenschappelijk lot, en samen zullen we ons lot en de werkelijkheid vormgeven. Op dit moment zijn we allemaal soldaten van de staat Israël. Dit is het moment om samen te komen en te winnen. Dit is niet het moment voor moeilijke Het is tijd voor verpletterende reacties op het slagveld. Ik zou me tot alle burgers van Israël willen wenden en hen vertellen dat de vijand zal worden vernietigd, dat de veiligheid zal worden hersteld, dat de moordvelden waarin onze helden zijn gevallen, zullen worden herbouwd en dat de vijand zal worden vernietigd. de hele staat Israël zal opnieuw bloeien en versterkt worden.”


474 weergaven0 opmerkingen
bottom of page