top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Lapid over recente VN-resolutie


Foto GPO


Premier Yair Lapid heeft zaterdagavond de volgende verklaring afgelegd over de VN-resolutie van vrijdag die luidt dat het ICJ in Den Haag zich moet uitspreken over Israëls zogenaamde "annexatie":

“Israël verwerpt ten stelligste de Palestijnse resolutie bij de Verenigde Naties.

Dit is weer een unilaterale Palestijnse zet die de basisprincipes voor het oplossen van het conflict ondermijnt en elke mogelijkheid voor een toekomstig proces kan schaden. De Palestijnen willen de onderhandelingen vervangen door eenzijdige stappen. Ze gebruiken opnieuw de Verenigde Naties om Israël aan te vallen.

Deze stap zal de realiteit ter plaatse niet veranderen en zal het Palestijnse volk op geen enkele manier helpen; het kan zelfs leiden tot een escalatie. Het steunen van deze stap is een prijs voor terroristische organisaties en de campagne tegen Israël.

Wij danken de vele landen die deze resolutie niet hebben gesteund en duidelijk hebben gemaakt dat dit niet de manier is om stabiliteit te bevorderen of het conflict op te lossen.

We doen een beroep op alle landen die het voorstel van gisteren steunden om hun standpunt te heroverwegen en ertegen te protesteren wanneer er in de Algemene Vergadering over gestemd wordt. De manier om het conflict op te lossen gaat niet door de wandelgangen van de VN of andere internationale instanties."


122 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Jaap van Duin
Jaap van Duin
Nov 13, 2022

Laf Nederland onthield zich gelukkig

Like
Joop Soesan
Joop Soesan
Nov 13, 2022
Replying to

Te laf om tegen te stemmen

Like
bottom of page