israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

Verklaring van premier Naftali Bennett dat er geen verandering op Tempelberg heeft plaatsgevonden


Foto via GPO


Naar aanleiding van allerlei berichten in Israëlische en buitenlandse media over veranderingen op de Tempelberg in Jeruzalem, heeft het kantoor van de premier de volgende verklaring doen uitgaan.


"Ongeveer anderhalve maand geleden werd een Jordaans verzoek ontvangen om de Waqf aanwezigheid op de Tempelberg met 50 bewakers te vergroten, maar Israël vond het niet gepast om op het verzoek in te gaan.


In de praktijk zijn er zes door Hamas gesteunde Waqf bewakers verwijderd van de Tempelberg en 12 nieuwe Waqf posities werden opnieuw bemand, allemaal binnen de bestaande normen, zonder dat er sprake is van enige toename.


"Alle beslissingen zullen door de Israëlische regering worden genomen uit overwegingen van soevereiniteit, vrijheid van godsdienst en veiligheid, en zonder druk van buitenlandse of politieke factoren", luidde de verklaring, verwijzend naar eerdere opmerkingen van premier Naftali Bennett voorafgaand aan de kabinetsvergadering op zondag.

Er is geen verandering of nieuwe ontwikkeling in de situatie op de Tempelberg, de soevereiniteit van Israël is bewaard gebleven

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws