top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Naftali Bennett na de trieste dood van Al-Jazeera-journalist Shireen Abu-Aqla


Foto via social media


Premier Naftali Bennett heeft vanochtend de volgende verklaring uitgegeven naar aanleiding van de dood van Al-Jazeera-journalist Shireen Abu-Aqla:

“Volgens de informatie die we hebben verzameld, lijkt het waarschijnlijk dat gewapende Palestijnen – die op dat moment willekeurig schoten – verantwoordelijk waren voor de ongelukkige dood van de journalist.

Palestijnen in Jenin werden zelfs gefilmd terwijl ze opscheppen: "We hebben een soldaat geraakt; hij ligt op de grond". Er raakte echter geen enkele IDF-soldaat gewond, wat de mogelijkheid vergroot dat Palestijnse terroristen degenen waren die de journalist hebben neergeschoten.

Israël heeft de Palestijnen opgeroepen om een ​​gezamenlijke pathologische analyse en onderzoek uit te voeren, die gebaseerd zou zijn op alle bestaande documentatie en bevindingen, om de waarheid te achterhalen. Tot dusver hebben de Palestijnen dit aanbod afgewezen.

IDF-troepen zullen doorgaan met hun terrorismebestrijdingsoperaties om een ​​einde te maken aan de dodelijke golf van terreur en om de veiligheid van de burgers van Israël te herstellen."


210 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page