top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Netanyahu en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na hun bespreking

Screenshot video


Premier Benjamin Netanyahu had zondag 17 maart 2024 op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en legde na hun ontmoeting de volgende verklaring af:

 

“Kanselier Scholz, welkom bij u en uw delegatie. Dit is het derde bezoek dat u als kanselier aan Israël brengt, het tweede bezoek tijdens de oorlog. Wij waarderen uw vriendschap en de steun die Duitsland Israël heeft gegeven in deze moeilijke tijden zeer. .

 

We hebben zojuist een heel serieus gesprek gehad, een belangrijk gesprek onder vrienden. U uitte uw bezorgdheid over twee dingen. Ten eerste het beschermen van burgers, en ten tweede het verstrekken van humanitaire hulp. Ik legde uit dat dit ook onze zorgen zijn, omdat we het met beide doelstellingen eens zijn. In feite heeft het leger van Israël meer gedaan om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken dan enig ander leger in de moderne tijd, en zeker elk ander leger dat te maken krijgt met zulke dichte stadsoorlogen en een vijand die burgers als menselijk schild probeert te gebruiken, zoals Hamas vaak doet. onder schot.

 

Ten tweede doen we ongebruikelijke inspanningen om de humanitaire hulp over land, over zee en door de lucht te vergroten, en we zullen nog meer doen. Het grootste probleem dat we zien is de distributie van deze hulp zodra deze Gaza binnenkomt, en het feit dat het land wordt geplunderd door Hamas en door anderen. Dit is iets dat we gezamenlijk moeten proberen te voorkomen. De verantwoordelijkheid voor deze verstoring en voor de burgerslachtoffers moet bij Hamas worden gelegd. Israël zal alles doen wat het kan om deze slachtoffers tot een minimum te beperken en de humanitaire hulp waar nodig te maximaliseren.

 

Wij zijn het er ook over eens dat Hamas moet worden geëlimineerd. We kunnen geen toekomst hebben voor Gaza, een toekomst voor vrede, een toekomst voor Israël als Hamas, een terroristische organisatie die zich inzet voor onze genocide, intact blijft. Als het intact blijft, zal het zich hergroeperen en de Gazastrook heroveren en, zoals ze beloofd hebben, het bloedbad keer op keer herhalen.

 

Donderdag ontmoette ik families van gijzelaars. Een van de gijzelaars, een vrouw, vertelde me dat haar ontvoerders daar waren met haar kinderen, en we hebben haar eruit gehaald. Ze zei dat de Hamas-ontvoerder die haar gegijzeld hield tegen haar zei: Weet je, je gaat nu terug. Ik stel voor dat je gaat. Ga waar dan ook heen, ga naar Californië, verlaat Israël, want de volgende keer zullen we tien keer doen wat we je nu hebben aangedaan. En daarna nog meer.

 

We kunnen dus niet deze genocidale organisatie hebben die meer dan duizend Israëliërs heeft vermoord, we kunnen ze niet aan de macht hebben. We kunnen geen vrede hebben als Hamas er is. Hamas moet geëlimineerd worden als er enige mogelijkheid is voor vrede en vooruitgang.

 

Toen we het ook kort hadden over de dag na Hamas, wil ik alleen maar benadrukken dat het de dag na Hamas moet zijn, nadat Hamas is geëlimineerd. Dat zal andere mogelijkheden openen, maar die kunnen niet worden gerealiseerd tenzij Hamas wordt geëlimineerd."

 Premier Netanyahu voegde toe:

 

‘Ik vertrouw erop dat u weet dat Israël vrede zoekt, en de Israëli’s geloven dat alle Israëli’s bidden en verlangen naar vrede omdat wij lijden onder de gevolgen van oorlog, zowel als natie als als families die dierbaren hebben verloren.

 

De kosten van oorlog zijn ons welbekend. Wij geloven dat de sleutel tot vrede veiligheid is. Velen geloven dat de sleutel tot veiligheid vrede is. Maar vrede is onhoudbaar zonder een sterk Israël. En als ons een vredesakkoord of een weg naar vrede wordt aangeboden die Israël zo zwak maakt en niet in staat zichzelf te verdedigen, en onze buren zich nog steeds houden aan het doel om de Joodse staat te vernietigen, dan zullen we de vrede uiteraard achteruit en niet vooruit brengen.

 

Wij willen de vrede vooruit helpen. Daarvoor moet Israël de noodzakelijke veiligheidsverantwoordelijkheid op dit kleine gebied hebben. Anders nemen de radicalen het over. Dit is iets dat we in detail hebben besproken. We krijgen nog andere kansen.

Ik wil u verzekeren dat we de steun waarderen die Duitsland ons heeft gegeven in internationale fora en elders. Wij waarderen uw vriendschap en kijken ernaar uit om dit gesprek voort te zetten.

 

Het andere dat ik wil zeggen is dat ik bondskanselier Scholz heb verzekerd dat ons doel bij het elimineren van de resterende terroristische bataljons in Rafah hand in hand gaat met het mogelijk maken van de burgerbevolking om Rafah te verlaten. Het is niet iets dat we zullen doen terwijl we de bevolking op hun plek houden. In feite zullen wij precies het tegenovergestelde doen. Wij zullen hen in staat stellen te vertrekken, omdat onze aandacht voor het terugdringen en minimaliseren van het aantal burgerslachtoffers ons heeft geleid, en ons ook in de toekomst zal blijven leiden.

 

Dank u wel, kanselier, en bedankt allemaal."

288 weergaven1 opmerking

1 Comment


Marcel Bijmolen
Mar 18

Ik zou willen dat er net zoveel internationale druk op Hamas zou staan,om de gegijzelden vrij te laten en zich over te geven

Like
bottom of page