top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Netanyahu: "overwinning binnen handbereik, toegeven aan eisen Hamas betekend een ramp"

Screenshot


Premier Benjamin Netanyahu hield woensdagavond 7 februari 2024 op het kantoor van de premier in Jeruzalem een persconferentie die op alle tv-zenders werd uitgezonden, en waarvan hieronder de volledige tekst volgt:

 

‘Vanavond wil ik met jullie spreken over de totale overwinning.

 

Onze veiligheid en de vooruitzichten op vrede in het Midden-Oosten hangen van één ding af: de totale overwinning op Hamas.

 

Aan het begin van de oorlog schetste ik drie doelen: Hamas vernietigen, de gijzelaars bevrijden en ervoor zorgen dat Gaza in de toekomst geen bedreiging voor Israël vormt.

 

Het bereiken van deze doelstellingen zal de veiligheid van Israël waarborgen en de weg vrijmaken voor aanvullende historische vredesovereenkomsten met onze Arabische buren.

 

Maar vrede en veiligheid vereisen een totale overwinning op Hamas.

 

Iets anders kunnen wij niet aanvaarden.

 

Kun je je voorstellen wat er zal gebeuren als we geen totale overwinning behalen?

 

Hamas-leiders hebben al beloofd dat ze het bloedbad van 7 oktober keer op keer zullen herhalen.

 

Geen enkel land kan dat accepteren; dat zullen wij zeker niet doen.

 

Zonder totale overwinning zullen Iran en zijn terreurorganisaties – Hamas, Hezbollah, de Houthi’s en anderen – aangemoedigd worden om gematigde staten in het Midden-Oosten te ondermijnen; ze zullen de hele vrije wereld bedreigen.

 

Alleen een totale overwinning kan dat voorkomen.

 

En de totale overwinning ligt binnen ons bereik.

 

De militaire prestaties van Israël zijn werkelijk ongekend. Zoals John Spencer, hoofd van de stedelijke oorlogsvoering in West Point, opmerkte: het kostte de Verenigde Staten en hun bondgenoten negen maanden om ISIS in Mosul te verslaan. Mosul is één enkele stad, kleiner dan Gaza, er zijn geen terreurtunnels en er waren slechts vijfduizend terroristen. Toch heeft de IDF in vier maanden ruim twintigduizend terroristen gedood, gewond of gevangengenomen, meer dan de helft van de strijdmacht van Hamas.

 

We hebben 18 van de 24 Hamas-bataljons vernietigd en we ruimen de overgebleven terroristen op met voortdurende invallen.

 

Onze soldaten vernietigen systematisch de enorme ondergrondse terreurtunnels. Hamas geloofde dat dit een onneembaar netwerk was.

 

 

Toch bevinden onze dappere soldaten zich nu fysiek in deze tunnels. Ze slopen raketfabrieken, wapenvoorraden, commando- en controlecentra en wat Hamas dacht dat onbereikbare veilige huizen waren.

 

Ik moet u zeggen dat velen in de internationale gemeenschap ons herhaaldelijk hebben verteld dat dit allemaal gewoonweg niet mogelijk was.

 

Ze zeiden dat een grondoffensief niet effectief zou zijn, dat we Gaza-stad niet konden binnengaan omdat het een afschuwelijke dodelijke val zou zijn, dat we de ziekenhuizen die dienden als Hamas-hoofdkwartier niet konden binnengaan zonder enorme burgerslachtoffers te maken, en dat we konden de ondergrondse terreurtunnels niet betreden, omdat niemand dat kon.

 

Toch hebben onze dappere soldaten bewezen dat ze op alle punten ongelijk hadden.

 

Velen voerden aan dat de militaire campagne van Israël ons vermogen om de gijzelaars vrij te laten zou ondermijnen. Ook hierin hadden ze ongelijk. Militaire druk heeft geleid tot de vrijlating van 110 gijzelaars, en alleen aanhoudende militaire druk zal de resterende gijzelaars naar huis brengen.

 

Onze soldaten zijn nu in Khan Yunis, het belangrijkste bolwerk van Hamas.

 

Binnenkort zullen ze Rafah binnenvallen, het laatste bastion van Hamas. Ze zullen dit doen, zoals ze tot nu toe hebben gedaan, door de burgerbevolking een veilige doorgang naar veilige zones te bieden, en ze zullen dit doen ondanks de kwaadaardige pogingen van Hamas om de burgers ervan te weerhouden onder schot te vertrekken.

 

De totale overwinning op Hamas zal geen jaren duren. Het zal maanden duren.

 

De overwinning ligt binnen handbereik.

 

Als mensen het hebben over 'de dag erna', laten we dan over één ding duidelijk zijn. Het is de dag nadat heel Hamas is vernietigd. Niet de helft van Hamas, niet ¾ van Hamas; heel Hamas.

 

Zodra Hamas is vernietigd, moeten we verifiëren dat Gaza is gedemilitariseerd, dat we elke poging tot heropleving van de terreur kunnen uitroeien.

 

De geschiedenis heeft aangetoond dat alleen Israël dit kan doen door overheersende veiligheidscontrole over Gaza te hebben.

 

Wat betekent dat?

 

Het betekent dat Israël in Gaza zal zijn of in Gaza zal optreden op elke plaats en elk moment dat nodig is om ervoor te zorgen dat de terreur niet opnieuw de kop opsteekt.

 

Gaza moet een civiel bestuur hebben dat bemand is met mensen die het terrorisme niet steunen, terrorisme financieren of hun kinderen indoctrineren met terrorisme en met als doel Israël te vernietigen.

In feite zouden we juist het tegenovergestelde moeten nastreven: dat schoolkinderen in Gaza onderwijs zullen krijgen in de richting van vrede, dat zij zullen worden opgeleid in de richting van co-existentie.

 

Geef toe, dit zal tijd vergen, maar we hebben het zien gebeuren in andere delen van de wereld en in de Golfstaten zelf.

 

Wij zouden de deelname van gematigde Arabische staten verwelkomen bij het creëren van een andere en betere toekomst voor Gaza.

 

Dit zou ook vereisen dat de UNRWA – die het Palestijnse vluchtelingenprobleem in stand houdt, wier scholen Palestijnse kinderen indoctrineren met genocide en terreur, en uit wier gelederen een tiental terroristenmoordenaars voortkwamen die deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober – deze UNRWA vervangen moet worden door verantwoordelijke hulporganisaties. .

 

We bevinden ons op een keerpunt in de geschiedenis waar de regio óf in de richting van het licht óf in de richting van de duisternis kan gaan.

 

Wij zullen niet toestaan ​​dat de Iraanse krachten van de duisternis winnen.

 

Onze veiligheid en de toekomst van het Midden-Oosten vereisen een totale overwinning.

 

De totale overwinning op Hamas kan ons extra vredesgeschenken opleveren.

 

Onze doctrine van vrede door kracht heeft ons al de Abraham-akkoorden opgeleverd, en de totale overwinning zal ons helpen meer historische vredesakkoorden tot stand te brengen.

Hamas is het obstakel dat een beter en vreedzamer Midden-Oosten blokkeert, en bedreigt de veiligheid van Israël.

 

De druk van de wereld moet gericht zijn op het zo snel mogelijk vernietigen van Hamas en niet op het voorkomen dat Israël dit doet.

 

Iedereen die naar vrede verlangt, moet onze zoektocht naar totale overwinning steunen.

 

Totale overwinning voor onze veiligheid.

 

Totale overwinning voor de vrede in de regio.

 

Totale overwinning om onze gemeenschappelijke toekomst veilig te stellen”.


337 weergaven6 opmerkingen

6 Comments


R Thomasson
R Thomasson
Feb 08

Netanyahu's toespraak komt in de collectieve geheugen overeen met de toespraak van Jozef Göbbels in de Sport Palast van Berlijn op 18 februari 1943, ‘Wolt Ihr den Totalen Krieg’ https://www.youtube.com/watch?v=md6lbxsF6J0 Net als Göbbels moet hij de stemming bij het volk oppeppen, en vertellen hoe sterk het land is. De tweede personage is natuurlijk de Irakese minister van propaganda, Muhammed Al Sahaf. Die sprak over overwinningen, terwijl de Amerikanen al in Bagdad waren. https://www.youtube.com/watch?v=-Ung95ORVUY  Alle drie mannen hebben talent voor mooie woorden en gebakken lucht.

Het is triest, en zelfs cynisch, hoe Netanyahu doet zijn best de toehoorders te overtuigen wat voor geweldig leiders hij is: ‘Aan het begin van de oorlog schetste IK drie doelen: Hamas vernietigen, de gijzelaars bevrijden…


Like

HansLa23+
Feb 08

100%

Like

HansLa23+
Feb 08

Hij weet het en hij zegt het , binnen de kortste keren weer nieuwe dreiging , nu opruimen definitief vernietigen

Like

Jenny van Den Haag
Jenny van Den Haag
Feb 08

Ik ben het helemaal, voor de volle 100%, met Premier Netanyahu eens. Vrede en rust voor de Israëlische bevolking is geen koopje in een supermarkt. Vrede en rust kosten geld, inspanning, volharding, energie en doorzettingsvermogen.

Like
k.smid
Feb 08
Replying to

Beste Jenny,


Het enige wat telt, is het bewijs en ik zou alles uit de kast halen.


Met vriendelijke groet,

Karin Smid

Like
bottom of page