top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van premier Netanyahu waarin hij 'een volledige overwinning' belooft

Screenshot YouTube


Premier Benjamin Netanyahu zei zaterdagavond in de Kirya in Tel Aviv en op het moment dat de demonstraties begonnen, het volgende [vertaald uit het Hebreeuws] :

 

“Burgers van Israël, mogen we een goede week hebben.

 

Vandaag herdenken we 100 dagen van de oorlog, 100 dagen sinds de verschrikkelijke dag waarop onze burgers werden afgeslacht en gegijzeld. We zetten de oorlog voort tot het einde – tot de totale overwinning, totdat we al onze doelen hebben bereikt: Hamas elimineren, al onze gijzelaars terugsturen en ervoor zorgen dat Gaza nooit meer een bedreiging voor Israël zal vormen.

 

Wij zullen de veiligheid in zowel het zuiden als het noorden herstellen. Niemand zal ons tegenhouden – Den Haag niet, niet de as van het kwaad en niemand anders. De hypocriete aanval in Den Haag tegen de staat van de joden, die is ontstaan ​​uit de as van de Holocaust, in opdracht van degenen die een nieuwe Holocaust tegen de joden kwamen plegen, is een moreel dieptepunt in de geschiedenis van naties.

 

In de moordtunnels van Gaza hebben onze troepen kopieën gevonden van Hitlers Mein Kampf . In een huis in Gaza vonden ze een kindertablet met een afbeelding van Hitler als screensaver. Niet voor niets zei de Duitse bondskanselier Scholz, na het zien van de wreedheden van het bloedbad van 7 oktober: 'Hamas zijn de nieuwe nazi's.'

 

Gisteren sprak ik met bondskanselier Scholz en ik bedankte hem voor de bereidheid van Duitsland om een ​​delegatie naar Den Haag te sturen om deze verachtelijke leugen te helpen weerleggen. Maar zie de diepte van de absurditeit en de hypocrisie: aanhangers van de nieuwe nazi’s durven ons te beschuldigen van genocide. Wie steunen ze? Moordenaars, verkrachters, degenen die onthoofden en degenen die baby's verbranden?! Wat een brutale gal. Wat een schande.

 

De staat Israël, de IDF en onze veiligheidsdiensten voeren een morele en rechtvaardige oorlog die zijn weerga niet kent, tegen de Hamas-monsters, de nieuwe nazi’s. Deze internationale denigrerende campagne zal noch onze hand, noch onze vastberadenheid om tot het einde toe te vechten verzwakken, omdat er iets is veranderd in de geschiedenis van ons volk.

 

Het antisemitisme is hetzelfde antisemitisme, maar de status van het Joodse volk is fundamenteel veranderd. Omdat we vandaag een staat hebben. Tegenwoordig hebben we strijdkrachten en heldhaftige soldaten om ons volk te beschermen. Wat op 7 oktober gebeurde, zal niet opnieuw gebeuren. Dit is onze missie. Dit is onze verplichting.

 

Morgen zullen we een begroting indienen die de voortzetting van de oorlog zal garanderen: meer geld – veel meer – voor de veiligheid. Meer compensatie en subsidies voor reservisten, gezinnen, zelfstandigen en voor iedereen die de lasten draagt. Meer hulp om geëvacueerden naar hun huizen terug te brengen en voor de wederopbouw van de gemeenschappen en de kibboetsen .

 

Burgers van Israël, we zijn op weg naar de overwinning. We zullen niet stoppen totdat we de overwinning hebben behaald. Ik weet dat er mensen zijn die hieraan twijfelen – ik behoor niet tot hen. Ik hoor uw oproep en weet dat ook u, burgers van Israël, niet tot hen behoort. We doen dit samen tot het einde. Ik geloof in ons volk, in onze soldaten en commandanten, en ik geloof dat we na het bloedbad van 7 oktober geen compromissen zullen sluiten op iets minder dan een totale overwinning.

 

Ik zeg dit namens u tegen elke wereldleider met wie ik spreek: we zullen geen compromissen sluiten en we zullen niet stoppen. We gaan door tot de overwinning; wij hebben geen andere keuze.

 

Ik heb commentatoren in studio's gehoord die uitleggen: 'Dit is niet mogelijk. Dit is niet nodig.' Dan zeg ik – en jij ook –: het kan, het is nodig en we gaan het doen.

 

De afgelopen weken hebben we Hamas en Hezbollah bewezen dat elke terrorist een dode man is, waar hij zich ook bevindt. We gaan door met het elimineren van veel terroristen en we doen dit op twee manieren: door middel van krachtige militaire activiteiten waarbij de meeste Hamas-bataljons zijn geëlimineerd en door het opruimen van acties om nog meer terroristen te elimineren die in het veld zijn achtergebleven, boven en onder de grond. Deze acties kosten tijd.

 

Enkele dagen geleden had ik een ontmoeting met staatssecretaris Blinken. Ik bedankte hem voor de Amerikaanse hulp en benadrukte hem: we zijn deze oorlog begonnen nadat we waren afgeslacht. Wij stoppen niet. We gaan door totdat we Hamas hebben geëlimineerd en onze gijzelaars hebben teruggegeven. Ik vertelde hem nog iets: dit is niet alleen onze oorlog – het is ook jouw oorlog. Dit is de oorlog van de zonen van het licht tegen de zonen van de duisternis.

 

Dit is een oorlog tegen de as van het kwaad onder leiding van Iran en zijn drie bondgenoten: Hezbollah, Hamas en de Houthi’s.

 

En ik voegde eraan toe – ik vergeet niet, zelfs geen moment, dat we naast de oorlog in Gaza, naast de terugkeer van onze gijzelaars en de terugkeer van de bewoners naar hun huizen in zowel het noorden als het zuiden, hebben een andere, constante, existentiële missie: voorkomen dat Iran kernwapens in handen krijgt. Dit is mijn missie. Dit is onze missie. Ik zei tegen staatssecretaris Blinken: 'Dit moet ook uw hoogste missie zijn.'

 

Burgers van Israël, we bevinden ons op een nationaal moment van de waarheid. We vechten niet alleen om onze veiligheid nu te herstellen, we vechten om onze veiligheid voor generaties te garanderen. Deze oorlog eist een hoge prijs van ons. Vorige week verloren we luitenant-kolonel. Roi Yosef Mordechai, een commandant van de Nahal Brigade die zich vrijwillig aanmeldde om in Gaza te vechten. Roi overleefde zestien jaar geleden de terroristische aanslag op de Mercaz Harav Yeshiva in Jeruzalem, waarbij acht van zijn vrienden werden vermoord. Hij liet zijn vrouw Neta en dochtertje Ori achter. Ori slaagde er niet in haar vader te leren kennen, zijn geest van voluntarisme, zijn moed en het zionisme dat in hem klopte.

 

Roi's vader, Eli, prees hem: 'Er wordt gezegd dat de Heilige, gezegend zij Hij, het allerbeste neemt. Maar hij neemt niet – zij geven.' Het offer van Roi en onze heldhaftige soldaten die te midden van grenzeloze moed zijn gevallen, is een nieuw en pijnlijk getuigenis van de hoge prijs die wij allemaal – als staat en als volk – betalen om vrij in ons land te leven en onze gijzelaars terug te sturen . Ik omhels mijn broers en zussen uit de nabestaanden. Onze heldhaftige geliefden hebben de zwaarste prijs betaald door te vallen ter verdediging van het vaderland.

 

Ik omhels de families van de gijzelaars, met wie ik en mijn vrouw voortdurend samenkomen. Het zijn persoonlijke, hartverscheurende ontmoetingen. Wij omarmen ze en luisteren naar ze. We kijken naar de foto's van hun dierbaren – onze dierbaren. Ik heb ze een duidelijke belofte gedaan en die herhaal ik vandaag: ik zal niemand opgeven. Wij zijn verplicht ze allemaal terug naar huis te brengen.

 

Ik omhels de gewonden die de grootst mogelijke heldenmoed hebben getoond ondanks hun oorlogsverwondingen. Al onze strijders en commandanten zijn echte helden die hun ziel hebben gegeven om de veiligheid in ons land te herstellen en de bewoners naar hun huizen terug te brengen – en zo zal het ook zijn.

 

Zoals geschreven staat in de Haftarah van deze week : 'dan zullen zij wonen in hun eigen land dat Ik aan Mijn dienaar Jakob gaf; en zij zullen daarin veilig wonen, en huizen bouwen, en wijngaarden planten.' [ Ezechiël 28:25-26 ].

 

Samen zullen we vechten, en met de hulp van God zullen we samen winnen."

236 weergaven0 opmerkingen
bottom of page