top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verklaring van President Herzog: "Onze natie wordt verscheurd"


Foto GPO


Zojuist heeft president Herzog een verklaring uitgegeven, naar aanleiding van wat er op dit moment in Israël gebeurt, die wij hieronder in zijn geheel afdrukken.


"Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de gebeurtenissen van het uur toe te lichten. We zijn in de greep van een diepgaand meningsverschil dat onze natie uit elkaar scheurt. Dit conflict baart mij grote zorgen, net zoals velen in Israël en de diaspora zich zorgen maken.


De fundamenten van de Israëlische democratie, inclusief het rechtssysteem, zijn heilig en we moeten ze strikt beschermen, zelfs in een tijd van fundamentele discussies en debatten over de relatie tussen de verschillende takken van de overheid.


Ik respecteer iedereen die ruzie heeft gemaakt en betrokken is geraakt, heeft geprotesteerd en gedemonstreerd, en ik waardeer de publieke betrokkenheid bij dit belangrijke debat. Ik respecteer de kritiek op mij, maar ik concentreer me nu op twee cruciale rollen die ik geloof dat ik op dit moment als president vervul: het afwenden van een historische constitutionele crisis en het stoppen van de voortdurende verdeeldheid binnen onze natie.


Het kabinet van de president is misschien wel de enige plek die vandaag het vertrouwen geniet van alle partijen en in staat is om discussies over het onderwerp te organiseren op een manier die door iedereen wordt geaccepteerd - achter gesloten deuren en in open deuren.


De afgelopen week heb ik me met alle mogelijke middelen fulltime ingezet om samen met de relevante partijen een brede, aandachtige en respectvolle discussie en dialoog op gang te brengen, waarvan ik hoop dat die resultaten zal opleveren.


Ik geef nederig toe dat ik niet zeker ben van het succes van deze onderneming. Er is goede wil bij de verschillende partijen bij wie de verantwoordelijkheid ligt, maar er is nog een lange weg te gaan en er zijn nog aanzienlijke hiaten.


De principes van de Onafhankelijkheidsverklaring en de Joodse en democratische contouren van onze staat zijn mijn leidraad en ik zal niet toestaan ​​dat ze geschaad worden.


We hebben een sterke en diverse staat en samenleving, die al veel uitdagingen hebben overwonnen.


Ik beloof plechtig dat ik met al mijn kracht zal blijven werken en ik hoop dat we ook de juiste manier zullen vinden om uit deze moeilijke crisis te komen."
165 weergaven1 opmerking

1 Comment


GERT reininga
Jan 15, 2023

Sterkte

Like
bottom of page