top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Verkleed als Arabische vrouw: het onvertelde verhaal van de gevangenschap van Noa Argamani

Noa Argamani wordt op 9 juni 2024 herenigd met haar vader. Foto IDF woordvoerder


De geredde gijzelaar Noa Argamani slaagde erin vier keer de dood te vermijden tijdens haar ontvoering en terwijl ze werd vastgehouden in gevangenschap in Gaza , volgens een bericht in The Jerusalem Post.


De eerste keer was toen Argamani werd ontvoerd, de tweede keer was het lynchen dat plaatsvond toen ze in Gaza aankwam, de derde keer was de raketlancering door de Israëlische luchtmacht (IAF), de de vierde keer was tijdens de operatie die tot haar redding leidde.


"Ik zag de raket het huis binnenkomen; ik wist zeker dat ik zou sterven", vertelde ze aan haar familieleden over het incident. Ze voegde eraan toe: “Ik dacht dat dat het was, maar ik bleef in leven.”


Er werd ook gemeld dat Argamani zei dat ze tijdens haar gevangenschap tussen verschillende appartementen werd verhuisd en niet in tunnels werd vastgehouden.


Ze verklaarde dat ze zelden naar buiten mocht om frisse lucht in te ademen. In de zeldzame gevallen dat ze de kans kreeg, mocht ze verkleed als Arabische vrouw de deur uit gaan. Ze mocht ook af en toe douchen, maar dat gebeurde niet vaak in de tijd dat ze gevangen werd gehouden door de terroristische organisatie Hamas.


De IDF gaf in februari toe dat gijzelaar Yossi Sharabi blijkbaar was gedood als gevolg van een IAF-aanval die plaatsvond nabij het gebouw waar hij werd vastgehouden. Wijlen Itay Svirsky werd een paar dagen later vermoord door Hamas-terroristen.2.123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page