top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Vertrekprocedure op Ben Gurion Airport versneld en met een uur verkort


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Hoewel het aantal passagiers dat gebruik maakt van de luchthaven Ben Gurion blijft stijgen, heeft de Israel Airports Authority (IAA) een verklaring uitgegeven om reizigers op hun gemak te stellen.


"Het vertrekproces voor vliegtuigpassagiers is met ongeveer een uur verkort, ondanks de stijging van het aantal passagiers dat het land verlaat."


Van binnenkomst in de terminal tot aan boord gaan van de vlucht duren pre-flight procedures volgens de IAA momenteel gemiddeld 100 minuten, vergeleken met 160 minuten in juni, meldt het dagblad Globes.


De IAA voegt eraan toe dat voor degenen die online inchecken en aankomen op de luchthaven Ben Gurion met alleen handbagage, de gemiddelde vertrektijd is gedaald van 33 minuten naar slechts 20 minuten, "van het betreden van de luchthaven tot belastingvrij ruimte."


Uit gegevens van de IAA blijkt dat in juli meer dan 2,1 miljoen passagiers via de luchthaven Ben Gurion zijn gepasseerd. Volgens schattingen zullen in augustus 2,4 miljoen passagiers gebruik maken van de belangrijkste luchthaven van Israël. Dit is een stijging van het passagiersverkeer in de afgelopen maanden en haalt snel de recordcijfers van 2019 in vóór de Covid-pandemie, toen er in juli en augustus elk 2,8 miljoen passagiers waren.


De IAA voegde eraan toe dat het aantal koffers dat niet in het vliegtuig werd geladen op de luchthaven van Ben Gurion in juli met 70% is gedaald.
75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page