top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Premier Netanyahu tegen de AIPAC-leiders: "Als we deze doelen bereiken, zullen we ook een stekende slag toebrengen aan de Iraanse terreur as

Foto Ma'ayan Toaff / GPO


Premier Benjamin Netanyahu had vandaag (maandag 18 maart 2024) op het kantoor van de premier in Jeruzalem een ​​ontmoeting met een leiderschapsdelegatie van AIPAC onder leiding van AIPAC-president Michael Tuchin. De premier sprak met de delegatie, informeerde hen over de gevechten in Gaza en beantwoordde hun vragen.

 

Hieronder volgen fragmenten uit de opmerkingen van de premier:

 

“Hoe definiëren we de overwinning? We definiëren het als de vernietiging van de militaire en bestuurscapaciteiten van Hamas, als de terugkeer van de gijzelaars, waar we nu aan werken, en ook als het voorkomen dat Gaza een bedreiging wordt voor Israël.” elk moment in de toekomst.

 

Er is ook het noordelijke front, waar we onze mensen terug willen brengen naar een toestand van veiligheid. Dat vereist dat Hezbollah teruggaat. Dat maakt ook deel uit van onze doelstellingen, die we niet zullen opgeven. Erg belangrijk.

 

Als we deze doelen bereiken, zullen we ook een harde klap uitdelen aan de terreuras van Iran, die achter alles staat wat we hier vandaag zien.

 

Dat is iets dat we allemaal moeten begrijpen, dat dit niet alleen de strijd van Israël is. Het is een strijd voor onze toekomst, maar het is ook de strijd voor de overwinning van de Israëlisch-Amerika-gematigde Arabische as tegen de Iraanse as.

 

Tenzij we die overwinning behalen waar ik het over had, dan hebben we een nederlaag. Een nederlaag voorspelt vreselijke dingen voor onze toekomst en voor de toekomst van het Midden-Oosten en daarbuiten. Omdat dit een beschavingsoorlog is tegen de barbarij, tegen degenen die het Midden-Oosten willen terugbrengen naar de middeleeuwen, de vroege middeleeuwen, en degenen die het naar de eeuw van vooruitgang en vooruitgang in de 21e eeuw willen zien gaan. Dat is echt de strijd. Het is een heel, heel grote strijd."

 Premier Netanyahu voegde toe:

 

“Het beeld dat de afgelopen dagen en weken in de Verenigde Staten is geschetst, is compleet anders dan wat ik heb beschreven. Het gaat niet om de eenheid van de mensen. Je kunt in elke taxi stappen, een winkelcentrum binnengaan, over straat lopen en Praat met mensen. De grote meerderheid zal je vertellen dat zij achter wat ik zojuist zei, de doelen die de regering heeft gesteld, steunen.

 

Dat is niet de omschrijving dat je een uitschieter bent als premier die een aantal extreme marginale groepen heeft aangesteld, en dat is wat het beleid drijft. Vals. Ik zou zeggen opzettelijk onwaar. Ze weten dat het vals is. Maar die onwaarheid wordt gepleegd en het is verkeerd.

 

Er is eenheid onder de mensen om de overwinning te behalen langs de lijnen die ik heb beschreven. Het ligt binnen handbereik en we gaan het doen. Ik heb dit tegen de president gezegd. Ik heb het gezegd tegen de mensen met wie ik heb gesproken. Ze blijven zeggen dat de lokale politiek zich hiermee bemoeit. Misschien hebben ze gelijk. Aan welke kant van de vijver?

 

Wij moeten deze oorlog winnen. We moeten samen staan ​​en deze oorlog winnen. We moeten hier samen staan, en we moeten daar samen staan. Omdat het het juiste is om te doen. Omdat het noodzakelijk is om te doen. Omdat dit het enige is dat de levensvatbaarheid, toekomst en veiligheid van de staat Israël zal verzekeren.”

308 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page