top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 15 vrachtvliegtuigen hebben honderden tonnen goederen naar Turkije gebracht


De medische IDF-eenheid. Foto IDF-woordvoerder


Met 15 vrachtvliegtuigen van de luchtmacht zijn honderden tonnen aan uitrusting en andere hulpgoederen en een medische IDF-eenheid met 230 mannen en vrouwen en andere zoek- en reddingsexperts, en artsen van het ministerie van Volksgezondheid, verpleegsters en paramedici naar Turkije overgebracht en hebben woensdagavond het veldhospitaal opgezet.


Foto IDF-woordvoerder


Volgens de IDF is het een van de grootste hulpdelegaties die nu in totaal bestaat uit 380 mensen, om slachtoffers van de verwoestende aardbeving die duizenden mensen het leven heeft gekost te helpen, aldus het leger.


"We zijn erg trots om aan de helpende kant te staan ​​en de Turkse natie bij te staan ​​in haar moeilijke tijd", zei Brig. Gen. Gilad Keinan, de commandant van de Nevatim Airbase in het zuiden van Israël. "Deze actie weerspiegelt de waarden van de IDF en de waarden van Israël."


Er zijn sinds dinsdag al zo'n 150 zoek- en reddingsexperts ter plaatse die werken aan het redden van burgers die vastzitten onder het puin. Tot nu toe hebben de teams van het Home Front Command van de IDF vijf Turkse burgers uit de puinhopen weten te redden.


Het ziekenhuis wordt gebouwd in de buurt van waar de zoek- en reddingsteams actief zijn in de stad Kahramanmaraş, ook wel bekend als Marash, volgens IDF-woordvoerder Ran Kochav.130 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page