top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 36 geselecteerde Nahal-strijders leren hoe ze het "monster Eitan" moeten temmen


Foto IDF woordvoerder


Dit verhaal verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Je hebt al gehoord over de innovatieve mogelijkheden van de "Eitan", en binnenkort zullen 36 jagers van de Nahal-patrouille een cursus beginnen in Bislah, waar ze zullen leren hoe ze het krachtige gereedschap moeten besturen en bedienen. Wat wordt er van hen verwacht? We hoorden van Ramad Eitan over zijn volgende incarnatie - en kregen zelfs enkele tips.


8 wielen, 750 pk, een snelheid van ongeveer 90 km/u en een machine die een "monster" wordt genoemd, roept de nieuwe "Eitan" APC die onlangs in de Nahal werd ontvangen een vraag op: wie gaat het bevel voeren over het geavanceerde voertuig? Voor kapitein Yuval Levy, Ram" D. Eitan, is er een antwoord: zeer binnenkort zal de Eitan-commandantencursus voor het eerst worden geopend als onderdeel van het 17e bataljon op de school voor commandanten van klassen en infanterieberoepen.


Foto IDF woordvoerder

Na een jaar van voorbereiding, certificering, het bouwen van inhoud en één experimentele cursus, zal naar verwachting in oktober de cursus worden geopend in Bislah, waar 36 jagers van de Nahal Patrol zullen deelnemen. Van elke factie werden negen jagers gekozen en elk werd gekozen om een ​​van de drie verschillende posities te bemannen: commandant, bestuurder of machineschutter.


De kenmerken van de Eitan onderscheiden hem van de andere zware voertuigen in de dienst, waardoor ook de training erop uniek is. "Omdat de tool en zijn systemen anders zijn, zal het leren ook anders zijn", legt Seren uit. Levy. Het biedt onafhankelijke mobiliteit, hoge snelheid en een lage prijs in vergelijking met de Ley. Ander zwaar water en zijn acht wielen, die het "rupsband"-kenmerk van de andere APC's vervangen, maken comfortabeler reizen in rotsachtig terrein mogelijk en vereisen minder vaak onderhoud.


Foto IDF woordvoerder


Van de chauffeurs wordt verwacht dat ze twee weken een vooropleiding krijgen, waarna de commandanten en machinegeweren samen met hen vier weken rollen leren in Ethan zelf. Daarna gaat de cursus twee weken aan elkaar voorbij waarin alle officials het vechten oefenen en werken als één organisch team. "Iedereen zien samenwerken en een tool oefenen die ook nieuw voor ons is, is een soort hoogtepunt", is Ramad Eitan enthousiast, "We hebben de training meer dan een jaar opgebouwd en eindelijk in de praktijk gebracht, het is spannend."De rol van de commandanten is in alle opzichten parallel aan die van de CPC, daarom houdt hun opleiding niet op bij de andere functies. Aan het einde van de opleiding zullen ze samen met het 17e bataljon van de BISLAH commandanten blijven opleiden : "We zien scheepscommandanten als commandanten voor alles. Degenen die een chemiecursus hebben gevolgd, hebben volwassenheid en volwassenheid. Ze zijn niet alleen klaar om het bevel te voeren over een schip, maar ook over een team. '


Foto IDF woordvoerder


Terwijl hun vrienden op de baan zijn, zullen de rest van de jagers van de patrouille ook het wapen leren en ermee en ernaast vechten als onderdeel van hun trainingsperiode. In 2024 zal de Eitan naar verwachting worden opgenomen in de rest van de Nahal-divisie.
120 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page