top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 'aanval op hulpverleners is een ernstige fout en ik bied mijn verontschuldigingen aan, zegt chef-staf van de IDF, Halevi

Screenshot YouTube


Goedenavond,


IDF-stafchef Herzi Halevi verontschuldigt zich voor de dodelijke Israëlische aanval van gisteravond op een hulpkonvooi in Gaza, eraan toevoegend dat deze het resultaat was van een “verkeerde identificatie”, die werd onderzocht en waarvan werd geleerd.


Hieronder zijn volledige verklaring:


Zeven werknemers van de World Central Kitchen (WCK) werden maandagavond gedood. WCK is een organisatie waarvan de mensen over de hele wereld, en ook in Israël, werken om goede daden te verrichten op complexe plaatsen.


De IDF werkt nauw samen met de World Central Kitchen Organization en waardeert hun belangrijke werk enorm.


Wij hebben een voorlopig onderzoek ter zake afgerond. Ik wil duidelijk zeggen: er was geen opzettelijke aanval op hulpverleners van de WCK-organisatie. Het moeilijke incident is het resultaat van een verkeerde identificatie in complexe omstandigheden – 's nachts tijdens een oorlog. Het had niet mogen gebeuren.


De eerste bevindingen zijn nu aan mij gepresenteerd hier bij het Zuidelijk Commando. Ik heb het nieuwe humanitaire commandocentrum bezocht dat we hier vandaag hebben opgericht, om de manier te verbeteren waarop we de distributie van hulp in Gaza coördineren.


We zullen blijven werken aan de bescherming van internationale organisaties die humanitaire hulp distribueren. Deze aanval is een ernstige fout. Israël is in oorlog met Hamas, nee. Met de inwoners van Gaza. We betreuren de onbedoelde schade aan de WCK-werknemers.


We delen in het verdriet van hun families, evenals in het verdriet van de hele World Central Kitchen-organisatie, van onderuit. harten.


We ronden het onderzoek de komende dagen af, leren van de conclusies en voeren deze direct uit. We zullen, in volledige transparantie, de bevindingen van het onderzoek delen met de mondiale centrale keuken en andere internationale instanties. Wij achten het van groot belang om humanitaire hulp te blijven bieden en zullen ons blijven inzetten om deze cruciale inspanning te ondersteunen.
328 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page