top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Afsluiting van de drone Operateurs Cursus


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De 40e drone (RPA-Remotely Piloted Aircraft) Operateurs Cursus is woensdag afgesloten. De ceremonie markeerde tevens de 40e verjaardag van de Eerste Libanonoorlog en werd gehouden op de Palmachim Air Force Base.


De ceremonie werd geleid door de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar. Aan de ceremonie deelnamen waren de commandant van de Palmachim Air Force Base, Brig. Generaal Omri Dor, de Chief Artillery Officer, BG Neri Horowitz, IDF-commandanten en de families van de afgestudeerden.


De RPA cursus is de afgelopen jaren een belangrijke en invloedrijke factor geworden in de operationele activiteiten van de IDF. De operationele mogelijkheden en technologie van de array behoren tot de meest geavanceerde ter wereld.


Tijdens hun trainingsprogramma van zes maanden leerden de afgestudeerden de grondbeginselen van het besturen van drone vliegtuigen en geavanceerde praktische beeldinterpretatie.


Aan het einde van de cursus beginnen de afgestudeerden aan een operationeel trainingsprogramma van drie maanden voordat ze worden toegewezen aan een van de squadrons van de IAF of de Zik- of "Sky Galloper"-eenheden van het Artillery Corps.


Brig.Gen. Neri Horovitz zei: "Bij bijna elk operationeel evenement, of het nu offensief of defensief is, is een drone betrokken, en voegde daaraan toe dat ze vanwege het enorme succes en de impact van drones nieuwe en aanvullende categorieën drone-eenheden hebben toegevoegd om aan de behoeften van het leger te voldoen."


Basiscommandant Palmachim Brig. Generaal Omri Dor zei dat hij verheugd was dat het land en de IDF onlangs eindelijk toestemming hebben gegeven om het gebruik van drones bekend te maken na jarenlang het bekende "geheim" op zijn minst gedeeltelijk aan het zicht van het publiek te hebben onttrokken.


Luchtmachtcommandant generaal-majoor Tomer Bar zei dat drones de afgelopen weken van vitaal belang waren voor het volgen en vangen van terroristen op de Westelijke Jordaanoever om controle te krijgen over de golven van terreur die Israël sinds maart van dit jaar cyclisch ervaart.


Verder zei hij dat alle recente operaties tegen Hamas in Gaza sterk afhankelijk waren van drones voor het verzamelen van inlichtingen, het precies richten op Hamas-personeel, terwijl bijkomende schade aan burgers werd vermeden, en in wezen om het tempo van aanvallen aan te houden dat Hamas zou afschrikken van toekomstige rondes van vechten.


44 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page