top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Alle details over de gezamenlijke IDF missie om de mensen in Turkije te helpen


Foto IDF-woordvoerder


Nadat maandag al de eerste 150 man/vrouw tellende IDF "Olive Branches" reddingseenheid van de IDF, het Ministerie van Defensie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken naar het centrum van de verwoestingen in Turkije was vertrokken, zijn daar woensdag nogeens 230 mannen en vrouwen van de medische-en logistieke dienst bijgekomen en met hun werk begonnen.


Dinsdagavond werd een team van de Israëlische reddingsmissie door de lokale bevolking om hulp geroepen, nadat ze geluiden uit het puin hadden gehoord.


De teamcommandant, majoor (Res.) Matan Schneider, zegt dat aan het einde van een complexe redding, die vier en een half uur duurde door de operaties van de reddingswerkers, het technische werk en het werk van de dokter en paramedici, een 23-jarige vrouw werd bevrijd uit de puinhopen en teruggebracht naar haar verloofde.De missie van de expeditie, zoals gedefinieerd door de commandant van het Home Front Command, generaal-majoor Rafi Milo, is onmiddellijke hulpverlenen bij de reddingspogingen om levens te redden, door snel de plaatsen met verwoestingen in kaart te brengen. Tegelijkertijd wordt de delegatie voorbereid om medische hulp te verlenen.

De delegatie staat onder leiding van de commandant van de nationale reddings- en reddingseenheid, kolonel (gepensioneerd) Golan Vach en bestaat uit ongeveer 150 reserve- en reguliere officieren. Bovendien voegden brandweer- en reddingstroepen zich bij de delegatie.


De commandant van de reddings- en reddingsbrigade, kolonel Elad Adri, is verantwoordelijk voor het reddingswerk en de logistieke beoordelingen.

Foto IDF-woordvoerder


"We zullen alle ervaring die we tot nu toe hebben opgedaan gebruiken om levens te redden en Turkije te helpen", voegde de commandant van de delegatie toe, "de capaciteiten van de IDF op het gebied van redding zijn enorm, de IDF weet hoe ze reddingstroepen moeten sturen, is de staat Israël gezegend met grote en professionele strijdkrachten.""We bereiken een stadium waarin er nog steeds een kans is om mensen levend te vinden", benadrukte de commandant van de expeditie, "de omstandigheden zijn, zoals we weten, geen gemakkelijke omstandigheden - zowel de weersomstandigheden als de omstandigheden van de ruïnes. We hopen dat we het land en zijn burgers zoveel mogelijk zullen helpen."


Vanuit de IT-vleugel zijnn twee teams van het strategische communicatiebedrijf van het 376e 'Amirim'-bataljon en van de Hoshan-eenheid vertrokken, evenals het 456e IT-bataljon van het Home Front Command, om te helpen bij het opzetten van communicatie- en digitale assistentiecentra voor de strijdkrachten in het veld.


Foto IDF-woordvoerder


De strijdkrachten werken samen met hun Turkse tegenhangers en samen met andere delegaties van over de hele wereld.


De expeditie is voorbereid op extreme weersomstandigheden.


Onder zware omstandigheden werd woensdagavond nog een 2-jarige peuter levend onder het puin vandaan gehaald.
75 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page