top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Als je maar poen hebt - de zwarte markt voor het smokkelen van Gazanen via de grensovergang bij Rafah

Lijst met de familieleden van hoge Hamas-functionarissen die Gaza ontvluchten. Foto N12News


De afgelopen vijf maanden hebben de inwoners van Gaza er alles aan gedaan om via de grensovergang bij Rafah naar Egypte te ontsnappen. Deze wens wordt gedeeld door alle families in de Gazastrook, maar voor de meesten van hen is het een onhaalbare droom.


De kosten van de transitie bedragen 7.000 tot 6.000 dollar per persoon, een denkbeeldig bedrag voor degenen die een echte overlevingsoorlog voeren. Gisteravond (dinsdag) heeft N12News in de "Hoofdeditie" gepubliceerd dat degenen die erin slagen te ontsnappen niemand minder zijn dan hoge Hamas-agenten en hun families; Mensen wier namen van groot belang zouden moeten zijn voor Israël.Voor het grootste deel is geld geen probleem voor de families van Hamas-functionarissen. Onder de lijst met voortvluchtigen bevinden zich de vijf leden van de familie Mahmoud, die feitelijk de neven zijn van Hamas-leider Yahya Sinwar. Uit de door N12 verkregen lijst blijkt dat de afgelopen dagen de kinderen van Sinwars zus via de grensovergang bij Rafah zijn gesmokkeld. Daarnaast wisten ook de twee kinderen van de woordvoerder van de Hamas-politie in Gaza – Ayman Albatanji – te ontsnappen.


Onder hun namen staat een doorgestreepte lijn. Mogelijk is dit zijn lot geweest, maar op dit moment kan niet worden bewezen dat hij erin is geslaagd naar Egypte te ontsnappen.


Uit de lijst blijkt ook dat de vier kinderen van Sameh Elsraj, lid van het politieke bureau van Hamas, ook via de grensovergang bij Rafah wisten te ontsnappen. Maar Elseraj zelf is sinds het begin van de oorlog afwezig. Volgens speculaties is hij mogelijk omgekomen bij een gerichte tegenaanval door Israël. Ook worden de namen genoemd van de hoge Hamas-functionaris Akil Alhindi en de dochter van de Hamas-minister van Volksgezondheid.

Lijst met namen van Hamas families die Gaza ontvluchten. Foto N12News


Elke paar dagen verschijnen er meer namen van familieleden van Hamas-leden die uit de Gazastrook wisten te ontsnappen. Terroristen die met hun eigen handen Gaza verwoestten – en ontsnapten. Deze mensen hebben vaak scherpe zintuigen. Ze begrijpen misschien dat de verwoesting in de Gazastrook erop wijst dat ze de dag na de oorlog geen reden zullen hebben om te blijven – en dit is een heel belangrijk punt voor Israël.


549 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page