top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Amerikaans vrachtvliegtuig arriveert met gepantserde voertuigen


Screenshot YouTube


Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft onlangs een vrachtvliegtuig uit de Verenigde Staten ontvangen met daarin de eerste lading gepantserde voertuigen die bestemd zijn voor gebruik door de Israëlische strijdkrachten (IDF). De voertuigen worden overgedragen aan de IDF ter vervanging van de voertuigen die tijdens de oorlog zijn beschadigd.

Deze levering maakt deel uit van een grootschalige aanbestedingsoperatie onder leiding van het Directoraat voor Productie en Procurement (DOPP) van het Israëlische Ministerie van Defensie en de Amerikaanse Procurement Mission, gericht op het versterken van de voertuigenvloot van de IDF om een ​​reeks operationele scenario's aan te pakken.


Directeur-generaal van het Ministerie van Defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir heeft zowel binnen Israël als internationaal aanbestedingsorders goedgekeurd, ter waarde van ruim 400 miljoen Shekel.

Deze aanbestedingsinspanning sluit aan bij de specifieke behoeften van de IDF en omvat een breed scala aan gespecialiseerde voertuigen, waaronder gepantserde ambulances, operationele gepantserde voertuigen, tactische vrachtwagens en machinebouwapparatuur.

Honderden voertuigen zijn al aan de IDF geleverd door het Israëlische Ministerie van Defensie, terwijl er momenteel nog enkele honderden onderweg zijn naar Israël.477 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page