top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: 'Apartheid bestaat niet, idioten', vader van bevrijde gijzelaar Emily Hand slaat terug

Screenshot YouTube


In een interview met Piers Morgan over Piers Morgan Uncensored op maandag sloeg Thomas Hand, de vader van Emily Hand , terug naar degenen die zeggen dat de Israëlische oorlog in Gaza een onevenredige reactie is op het bloedbad van 7 oktober door Hamas.


Met zijn negenjarige dochter Emily aan zijn zijde besprak de in Ierland geboren Hand de anti-Israëlische beweringen, aldus The Jerusalem Post.


“Ze weten niets, we leven ernaar, we leven er al dertig jaar mee,” vervolgde hij. “Je hebt geen idee; Je hebt niet het recht om zelfs maar met mij te praten. Ben je in Israël geweest? Ooit?"


Met betrekking tot de bewering dat Israël een apartheidsstaat is, zei hij: “Is iemand van jullie gekomen om de apartheid in dit land te zien? Die bestaat niet, idioten!” riep hij boos. 


“Kom eens kijken naar alle verkeersborden, het is in het Hebreeuws, het is in het Arabisch en het is in het Engels,” voegde hij eraan toe. “Als het apartheid was, zou je dat niet doen.”


"En jullie zingen allemaal ' Van de rivier naar de zee' , je weet niet welke rivier, je kent je geschiedenis niet, je kent je geografie niet," riep hij uit.

Emily Hand werd op 7 oktober uit Be'eri ontvoerd door Hamas-terroristen en bleef vijftig dagen in gevangenschap.


Haar vader, die een prominente figuur werd in de strijd om zijn dochter terug te brengen, dacht aanvankelijk dat ze was vermoord door Hamas-terroristen . In een CNN-interview een paar dagen na het bloedbad vertelde hij hoe opgelucht hij was bij die gedachte. Later hoorde hij dat ze was ontvoerd.


Emily werd vrijgelaten uit Gaza als onderdeel van een deal waarbij Israëlische gijzelaars werden uitgewisseld met Palestijnse gevangenen. Op 25 november werd ze herenigd met haar vader.576 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


p.bakker61
Jan 16

Useless idiots you ment I fully agree with you and the press of Europe are the worst

Like

mirahar
Jan 16

Er zijn zo veel useful idiots!

Like
bottom of page