top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Ben Gvir bezoekt onverwacht de Tempelberg nadat Hamas had gewaarschuwd voor 'explosie'


Screenshot video


Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir arriveerde dinsdagochtend tijdens zijn eerste ambtsweek onverwacht op de Tempelberg / Al-Aqsa-compound ondanks eerdere berichten dat hij, na met Netanyahu te hebben gesproken, zijn bezoek zou uitstellen.


Ben-Gvir verklaarde zowel tijdens als na de verkiezingen dat hij veranderingen wilde aanbrengen in de religieuze status quo op de Tempelberg om Joden daar te laten bidden. Aan de vooravond van de verkiezingen verklaarde hij dat hij zou eisen dat Netanyahu "gelijke rechten voor joden" op de Tempelberg zou invoeren.


In reactie op de verklaringen van Ben-Gvir zei Hamas eerder op maandag dat zijn beklimming van de berg "zou kunnen leiden tot een explosie", waarvoor de nieuwe regering de verantwoordelijkheid zou dragen. Volgens een bericht uit Libanon heeft Hamas ook via Egyptische tussenpersonen berichten naar Israël gestuurd, waarin ze waarschuwde voor mogelijke gevolgen voor de acties van de nieuwe minister van Nationale Veiligheid.


Maar een verklaring van Ben-Gvir luide: "Onze regering zal zich niet onderwerpen aan de bedreigingen van Hamas. De Tempelberg is de belangrijkste plaats voor het volk van Israël en we behouden bewegingsvrijheid voor moslims en christenen, maar Joden zullen ook naar boven gaan." naar de berg."


Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde "Ben-Gvir's inbraak in de Al-Aqsa-moskee" en voegde eraan toe dat het "een ongekende provocatie was en dat er een reële dreiging van escalatie is waarvoor Netanyahu verantwoordelijk is".


210 weergaven3 opmerkingen

3 comentarios


R Thomasson
R Thomasson
03 ene 2023

Als Itamar Ben Gvir problemen heeft met de status van de Tempelberg, moet hij zijn woede richten tegen Moshe Dayan. In de Zes Daagse Oorlog van 1967, heeft de Israëlische vlag precies anderhalf uur boven de Tempelberg gewapperd. De droom van het Joodse volk, na 2000 jaar, was in handbereik. Maar het Joodse volk werd, helaas, verraden door zijn eigen vlees en bloed. Het bloed van de gewonde en gesneuvelde soldaten lag nog vers op de stenen in de straten van de Oude Stad, toen het verraad was gepleegd. Moshe Dayan heeft besloten, zonder toestemming vragen van de Knesset, de Tempelberg cadeau te geven aan de moslim Waqf. ..’Ja! Ik ken de Arabieren!’ Zei hij, ‘Zij zouden het in dank…

Me gusta
R Thomasson
R Thomasson
03 ene 2023
Contestando a

De Sefardische opperrabbijn heeft eigenlijk gelijk. Er is een probleem omdat men niet weet waar de Kodesh Hakodashim was, waar uitsluitend de grote Cohen mocht (ik denk op Hoge Verzoendag) betreden.

Me gusta
bottom of page