top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Ben Gvir bezoekt onverwacht de Tempelberg nadat Hamas had gewaarschuwd voor 'explosie'


Screenshot video


Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir arriveerde dinsdagochtend tijdens zijn eerste ambtsweek onverwacht op de Tempelberg / Al-Aqsa-compound ondanks eerdere berichten dat hij, na met Netanyahu te hebben gesproken, zijn bezoek zou uitstellen.


Ben-Gvir verklaarde zowel tijdens als na de verkiezingen dat hij veranderingen wilde aanbrengen in de religieuze status quo op de Tempelberg om Joden daar te laten bidden. Aan de vooravond van de verkiezingen verklaarde hij dat hij zou eisen dat Netanyahu "gelijke rechten voor joden" op de Tempelberg zou invoeren.


In reactie op de verklaringen van Ben-Gvir zei Hamas eerder op maandag dat zijn beklimming van de berg "zou kunnen leiden tot een explosie", waarvoor de nieuwe regering de verantwoordelijkheid zou dragen. Volgens een bericht uit Libanon heeft Hamas ook via Egyptische tussenpersonen berichten naar Israël gestuurd, waarin ze waarschuwde voor mogelijke gevolgen voor de acties van de nieuwe minister van Nationale Veiligheid.


Maar een verklaring van Ben-Gvir luide: "Onze regering zal zich niet onderwerpen aan de bedreigingen van Hamas. De Tempelberg is de belangrijkste plaats voor het volk van Israël en we behouden bewegingsvrijheid voor moslims en christenen, maar Joden zullen ook naar boven gaan." naar de berg."


Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde "Ben-Gvir's inbraak in de Al-Aqsa-moskee" en voegde eraan toe dat het "een ongekende provocatie was en dat er een reële dreiging van escalatie is waarvoor Netanyahu verantwoordelijk is".


























































209 weergaven3 opmerkingen
bottom of page