top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Beschermingslaag op beschermingslaag, maak kennis met de Magen-manager


David's sling. Foto IDF-woordvoerder


"David's Sling", "Yahlom", "Patriot", "Arrow", "Iron Dome" en zelfs een laser - dit zijn de wapensystemen waaruit het luchtverdedigingssysteem bestaat. Achter de schermen, voor elke opname en ontwikkeling van elk van deze systemen, zijn er veel mensen en één manager, die tussen de luchtmacht en de luchtvaartindustrieën en het ministerie van Defensie staat: de "Magan" -manager.


De verbindende "koppeling"

De wereld van luchtverdedigingssystemen is in tweeën gedeeld: een bovenlaag en een onderlaag", legt luitenant-kolonel Amos, hoofd van de onderlaagtak bij de Magen Directorate, uit. Maar omdat de systemen tegenwoordig weten hoe ze bijna alles moeten doen, is de bovenste laag verantwoordelijk voor het onderscheppen van doelen met raketten die ver naar de dreiging vliegen, en de onderste laag is verantwoordelijk voor het onderscheppen van doelen dichter bij het land Israël." "Wij zijn de 'koppeling' tussen de luchtvaartindustrie en het directoraat 'Muur' van het ministerie van Defensie en de luchtmacht", legt luitenant-kolonel Amos uit. "Het directoraat Wall is verantwoordelijk voor de engineering van de actieve verdedigingssystemen en zij beheert het gehele project in zijn engineering aspect. We verbinden deze laag met het vermogen om deze dingen op te nemen in de luchtmacht. Het begint met begrijpen welke capaciteiten we nodig hebben, gaat verder met ervoor te zorgen dat het echt is wat we eisten, en uiteindelijk ook het in de rails van het korps te plaatsen tot het niveau van operationele absorptie.


Als we het bekende Iron Dome-systeem als voorbeeld nemen, zelfs na meer dan een decennium sinds de invoering ervan, verdwijnt de behoefte aan upgrades nooit. "Bovendien is het onze rol om processen te optimaliseren die niet systemisch en groot zijn, maar uiteindelijk output opleveren", legt majoor Amit, hoofd van de Iron Dome-sectie van het Magen-directoraat uit. Om het bataljon en de batterij te kunnen onderzoeken, beschikken zij over speciale opsporingsmiddelen. We zorgen ervoor dat we ze voor hen upgraden op basis van hun opmerkingen uit het veld, ze ontwikkelen of toevoegen wanneer er een gebrek is. Dit zijn behoeften die voor hen verband houden met de dagelijkse bedrijfsvoering."


"Arrow" systeem batterij. Foto: Shay Shalov via IAF

Discussies rond de ronde tafel

Waar komen deze behoeften vandaan? Hoe weet je welke functies ontwikkeld en geüpgraded moeten worden? "Het komt van verschillende plaatsen", antwoordt luitenant-kolonel Amos. "Het komt in de eerste plaats van het leren van rondes en operationele ervaring, met onderzoek naar de prestaties van alle systemen.


Afgezien daarvan komt het voort uit ons vermogen om te begrijpen wat er met de vijand gebeurt en wat hij ontwikkelt vanuit het inlichtingenaspect, daarom moeten we zeer verbonden zijn met de inlichtingenwereld - om altijd een stap voor te zijn."Werken aan zulke gecompliceerde systemen met vereisten die alleen maar groeien en complexer worden, brengt aanzienlijke uitdagingen met zich mee. "De eerste uitdaging is de noodzaak om constant prioriteiten te stellen", benadrukt luitenant-kolonel Amos. "Het streven is om de meest effectieve, efficiënte en relevante te zijn voor wat er in de arena om je heen gebeurt, maar de middelen zijn beperkt en de tijd is kort. De complexiteit is om geen fouten te maken en ervoor te zorgen dat we de juiste dingen prioriteren, zodat de systemen in het veld alle bedreigingen kunnen afhandelen."


De tweede uitdaging die hij beschrijft is het constant nadenken over de toekomst. "Er zijn hier heel veel mensen van wie het dagelijks leven in 2025 'leeft'", legt luitenant-kolonel Amos uit. "Ze denken na over nog een paar jaar en weten dat de meeste dingen waar we nu aan werken, zullen we ze helemaal niet te zien krijgen." Res. Amit beschrijft dat hij nu bezig is met het absorberen van nieuwe Iron Dome-technologie, een lang en Sisypheaans proces, en daarbij is hij druk bezig kenmerkend voor het volgende dat over een paar jaar zal komen.


Vrouwelijke strijders in de buurt van de batterij van het "Iron Dome"-systeem. Foto: Nevo Levin via IAF


De perfecte synergie

"Een heel belangrijk onderdeel van het management van Magen is dat we niet alleen betrokken zijn bij de ontwikkeling van de systemen zelf, maar ook bij de verbinding tussen de systemen", vervolgt luitenant-kolonel Amos. van een of andere dreiging. Of we nu worden geconfronteerd met een verre of nabije dreiging, we moeten gebouwd zijn met beschermingslagen en er zo voor zorgen dat er niets binnendringt."


Uiteindelijk is het personeel van de Magen Directorate opgegroeid binnen het luchtverdedigingssysteem en ademen ze de operationele behoeften van het hele systeem in zijn geheel. "Het mooie van de Magen-regering is dat we weten hoe we zowel het verleden, het hier en nu als de verre toekomst moeten leven", concludeert luitenant-kolonel Amos. Dit is naar mijn mening een van de redenen waarom we op het gebied van luchtverdediging tot de meest geavanceerde landen ter wereld behoren.


155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page