top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Binnenkort voor het eerst lamsvlees zonder slachting


Future Meat kweekvlees wil haar betaalbare, duurzame kweeklamsvlees breed beschikbaar maken voor consumptie. Foto met dank aan Future Meat Technologies


Future Meat Technologies uit Rehovot, Israël, heeft zijn eerste gecultiveerde lamsvlees geproduceerd. Van het in het laboratorium gemaakte product wordt gezegd dat het eruitziet, kookt en smaakt als conventioneel gemalen lamsvlees, klaar om hamburgers, kebabs en meer van te maken.


De ontwikkeling van gecultiveerd lamsvlees van Future Meat begon in 2019 met fibroblastcellen geïsoleerd uit Awassi schapen, waardoor twee onafhankelijke schapencellijnen werden gegenereerd die zich voor onbepaalde tijd delen.


Dit als eerste gekweekte lam in de industrie is niet genetisch gemodificeerd. Nicole Johnson-Hoffman, CEO van Future Meat, zegt dat het product kosteneffectief, duurzaam en schaalbaar is, zonder daarbij ook maar één dier te schaden.


De Europese Unie is 's werelds grootste consument van lamsvlees en lam is de belangrijkste vleesbron voor tal van landen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en delen van Azië.


"Omdat lamsvlees een unieke, aparte smaak heeft, is het heel duidelijk of een gecultiveerd substituut goed of slecht is", zegt Future Meat General Manager Michael Lenahan tegen ISRAEL21C.“De reden dat het kweeklam van Future Meat niet te onderscheiden is van conventioneel lamsvlees, is omdat het in de eerste plaats echt vlees is. Het sist, schroeit en smaakt precies zoals mensen verwachten - het is geweldig.”


De technologie is ontwikkeld in het laboratorium van prof. Yaakov Nahmias aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Nahmias is de president en Chief Scientific Officer van het bedrijf.


Het bedrijf wil nog niet zeggen wanneer het gekweekte lam naar verwachting op de markt komt. Ondertussen bereidt het zich voor om de Amerikaanse foodservicemarkt te betreden met gecultiveerd lamsvlees en kip, gemaakt in een nieuwe faciliteit die volgend jaar in de Verenigde Staten zal worden gebouwd.Johnson-Hoffman zei dat Future Meat ook van plan is zijn innovatie van gecultiveerd rundvlees en varkensvlees te versnellen.


Future Meat haalde in januari $ 347 miljoen op in de Series B-ronde.

67 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page