top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Chef-staf tegen nieuwe rekruten: "Je neemt dienst tijdens een uitdagende veiligheidsperiode"


Foto IDF-woordvoerder


De chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, bezocht zondag het rekruteringscentrum 'Tel Hashomer' en ontmoette nieuwe vrouwelijke en mannelijke soldaten van het Artillery Corps, het Field Intelligence Corps en de Search and Rescue Brigade tijdens hun indiensttreding bij de IDF.


Tijdens zijn bezoek bezocht de chef van de generale staf het rekruteringscentrum en sprak hij met de nieuwe rekruten, waarbij hen een ding duidelijk maakte: "Je neemt dienst tijdens een uitdagende veiligheidsperiode: dienst in de IDF is zinvol, het 'volksleger' heeft tegenwoordig een andere betekenis".


Foto IDF-woordvoerder


Het bezoek werd gehouden met de deelname van het hoofd van de Manpower Directorate MG Yaniv Assor, het hoofd van de Planning Brigade en Personeelsadministratie, BG Amir Vadmani, en de commandant van de Meitav eenheid, COL Alon Matzliach.


Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi: "U meldt zich aan in een uitdagende periode voor veiligheid met veel veiligheidsuitdagingen - Iran, dat aan de ene kant heel ver weg is, en aan de andere kant invloed heeft in onze directe nabijheid. We hebben te maken veel ook met Libanon, Syrië, de Gazastrook, en terreur in Judea en Samaria, waar gisteravond nog een moeilijke terreuraanval plaatsvond met soldaten die gewond raakten en we wensen hen een volledig herstel.


In deze periode heeft dienst in de IDF een grotere betekenis. Het 'volksleger' heeft tegenwoordig een andere betekenis, en ieder van u moet ervoor zorgen dat u zich vandaag inschrijft bij de IDF met tweeledige missies - aan de ene kant de veiligheid van het land beschermen en aan de andere kant, wat niet minder belangrijk is - het handhaven van een verenigde en onverdeelde IDF. Onze kracht wordt gerealiseerd wanneer we samen zijn - alleen op deze manier kan onze natie gedijen.


U gaat vandaag over van het dragen van uw eigen kleding naar het dragen van een IDF-uniform. Als je hier weggaat, laat je de verdeeldheid en de persoonlijke gedachten buiten. Vanaf vandaag opereert u in overeenstemming met de geest en waarden van de IDF en met een gemeenschappelijk doel voor ogen: de staat Israël beschermen."114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page