top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEOS: Commandant van de 98e divisie: "We vechten gelijktijdig zowel boven als onder de grond"

Foto IDF woordvoerder


De commandant van de 98e divisie: "We zijn bezig met een gelijktijdige manoeuvre - zowel boven als onder de grond vechten." De troepen blijven vechten in het gebied en blijven Hamas-bataljons ontmantelen van de Khan Yunis Brigade.Tijdens de gevechten in Khan Yunis vielen gevechtsteams van de 98e Divisie honderden locaties binnen met terroristische infrastructuur en Hamas-posten. De infrastructuur omvatte het hoofdkwartier van het bataljon, de trainingscomplexen van de Hamas-terroristische organisatie, communicatieposten, het commandocentrum van de Khan Yunis Brigade, een militair inlichtingengebouw, een aanzienlijke raketproductiefaciliteit en kantoren van veel hoge functionarissen, waaronder het kantoor van Yahya Sinwar.


Foto IDF woordvoerder


De strijd in Khan Yunis omvat gelijktijdig manoeuvreren met een integratie van krachten zowel boven als onder de grond. Tot nu toe zijn honderden tunnelschachten gelokaliseerd en vernietigd, waarvan sommige hebben geleid tot belangrijke strategische Hamas-tunnels.


Bovendien zijn honderden terroristen ondergronds geëlimineerd, zowel in face-to-face gevechten als in luchtaanvallen. De strijdkrachten boeken aanzienlijke vooruitgang bij de ontmanteling van het ondergrondse gebied in Khan Yunis.Uit de woorden van de commandant van de 98e divisie, BG Dan Goldfus: “We zijn bezig met een gelijktijdige manoeuvre - vechten zowel boven als onder de grond, opererend met professionaliteit, met samenwerking tussen speciale troepen, commando's en de gevechtsteams van de divisie. Hamas-terroristen vluchten. We vallen hen en hun infrastructuur aan, zowel boven als onder de grond.”


350 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page