top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Commandant van het Amerikaanse Centrale Commando bezoekt de IDF


Generaal Michael “Erik” Kurilla (L) en Luitenant-Generaal Kochavi (R). Foto IDF-woordvoerderseenheid.


Dinsdag heeft de commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Michael “Erik” Kurilla, de IDF bezocht. Dit is het vierde bezoek van generaal Kurilla sinds hij in april 2022 in functie trad.


Het bezoek begon met een rondleiding door de Rosh HaNikra-post, vlak bij de Blue Line. De generaal werd vergezeld door de commandant van het Noordelijk Commando, MG Ori Gordin, die een briefing hield over de uitdagingen van het Libanese front, de activiteiten van het terroristische leger van Hezbollah en de cynische uitbuiting van Libanese burgers, en het strategische belang van het handhaven van de veiligheid langs de zeegrens van Israël met Libanon. Van daaruit toerden de commandanten over de Blue Line en bezochten ze de Mitzpe Shlagim-post, gelegen aan de Alpha Line. Daar hield de commandant van het Noordelijk Commando een briefing over de inspanningen van de IDF om de verschansing van Iraanse terroristische volmachten in Syrië en de rekrutering van lokale bewoners om vijandige acties uit te voeren te voorkomen.


Na het bezoek werd een operationeel en inlichtingenpanel gehouden door de IDF-chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, over de activiteiten van de IDF om schadelijke activiteiten aan het Syrische front te voorkomen. Aan het panel deelnamen waren het hoofd van het directoraat Operaties (J3), MG Oded Basiuk, de commandant van het Northern Command, MG Ori Gordin, het hoofd van het directoraat Strategische planning en samenwerking (J5), generaal-majoor Tal Kelman, en de defensieattaché voor de VS, MG Hidai Zilberman.

Daarna vergezelde de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, generaal Kurilla tijdens een bezoek aan de luchtmachtbasis Nevatim. Daar bezocht generaal Kurilla het 116th "Lions of the South" Squadron, dat F-35i "Adir"-vliegtuigen bestuurt. Tijdens een uitgebreide briefing met de commandant van de Nevatim Air Force Base, Brig. Generaal Gilad Keinan en de commandant van het 116e squadron, kolonel N.Het bezoek aan de luchtmachtbasis Nevatim werd afgesloten met een extra operationeel panel onder leiding van de IDF-chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, en de commandant van CENTCOM, generaal Michael "Erik" Kurilla, waarin de algemene dreigingsevaluatie voor het Midden-Oosten en de centrale punten van het toekomstige operatieplan van de gezamenlijke troepenmacht werden gepresenteerd.


Bovendien ontving de nieuwe chef van de generale staf, MG Herzi Halevi, generaal Kurilla voor een officieel diner.


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: “Ik wil mijn grote waardering uitspreken voor onze nauwe samenwerking met de Amerikaanse strijdkrachten. Wekelijks blijkt onze wederzijdse betrokkenheid. We werken op alle fronten samen om inlichtingen te verzamelen, dreigingen te neutraliseren en ons voor te bereiden op verschillende scenario's in één of meerdere arena's. We trainen en ontwikkelen in versneld tempo gezamenlijke militaire capaciteiten in het licht van de zich ontwikkelende dreigingen in het Midden-Oosten, en in het bijzonder tegen het Iraanse regime.”

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page