top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: Commandant van het Central Command van het Amerikaanse leger bezocht de IDF


Generaal Michael E. Kurilla (R) en IDF-stafchef Herzi Halevi (L). Foto IDF-woordvoerder


De commandant van het US Central Command (CENTCOM), generaal Michael E. Kurilla, heeft de IDF opnieuw bezocht. De focus van het bezoek van generaal Kurilla was de voortdurende samenwerking en de versterking van de betrekkingen tussen de IDF- en CENTCOM-strijdkrachten op het land en in de lucht- en maritieme arena's.


Het bezoek is een directe voortzetting van de operationele activiteit en oefeningen die onlangs door de twee legers werden uitgevoerd.


Foto IDF-woordvoerder


Donderdag bezocht generaal Kurilla de marinecommando eenheid van de Israëlische marine, Flotilla 13 ('Shayetet 13'), als gast van de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi. Tijdens het bezoek ontving generaal Kurilla een debriefing van de commandant van Flotilla 13, kapitein A., over de uitgebreide operationele activiteit van de eenheid in verschillende arena's. Ook de gezamenlijke activiteit van de Israëlische marine en haar tegenhangers van de Amerikaanse strijdkrachten (de United States Navy SEALs) werd gepresenteerd en omvat een divers aanbod aan trainingen en oefeningen, kennisuitwisseling en aanvullende activiteiten.


Een gezamenlijke maritieme oefening van de Israëlische marine en de Amerikaanse marine in het gebied van de Straat van Bab al-Mandab. Foto IDF-woordvoerder


Daarnaast werd een inlichtingen-operationele situatiebeoordeling uitgevoerd en werd een discussie over samenwerking tussen de militairen geleid door de chef van de generale staf en de commandant van USCENTCOM, met deelname van leden van de generale staf.


Aan het einde van het bezoek vond een ontmoeting plaats tussen LTG Halevi en generaal Kurilla, waarin de twee de verdere uitbreiding van de samenwerking en het delen van operationele capaciteiten tussen de twee legers bespraken.In de komende weken zullen er officiële besprekingen worden gehouden tussen de plaatsvervangend chef van de generale staf, MG Amir Baram, en de plaatsvervangend commandant van USCENTCOM, luitenant-generaal Gregory M. Guillot, met de deelname van extra militaire functionarissen om de gedeelde operationele planning tussen de legers.


De VS en de staat Israël onderhouden een sterke militair-militaire relatie als belangrijke partners die zich inzetten voor elkaar en voor het handhaven van vrede en veiligheid in het Midden-Oosten.Chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi: “We volgen actief de veranderingen in de regio, met de nadruk op de toename van Iraanse vijandigheid en terreuractiviteiten. Juist in deze gevoelige periode is de nauwe relatie tussen de IDF en de Amerikaanse strijdkrachten van groot belang, we zullen de samenwerking en de gemeenschappelijke inzet voor de veiligheid in het Midden-Oosten voortzetten.”


Commandant van het centrale commando van de VS, generaal Michael E. Kurilla:“Zoals bij elk bezoek aan de IDF was ik diep onder de indruk van de gevechtsgereedheid die ik hier zag. Onze militair-militaire relatie met Israël blijft ijzersterk.”

83 weergaven0 opmerkingen
bottom of page