top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De 186ste piloten cursuscyclus loopt ten einde


Foto IDF-woordvoerder


Aanstaande donderdag 29 juni 2023 is er een diploma-uitreiking voor vliegcursus nummer 186 op de Hatzeri Air Force Base, waar vliegvleugels worden uitgereikt aan afgestudeerden.


De huidige pilootcursus zal worden voltooid door 33 cadetten, waarvan 31 mannen en twee vrouwen, die op het paradeterrein zullen staan ​​om hun vliegvleugels in ontvangst te nemen. De mannelijke en vrouwelijke afgestudeerden zullen de pilotenopleiding voltooien aan het einde van een driejarige beroepsopleiding aan de vliegschool, waarna ze zullen toetreden tot het speerpunt van de IDF en de komende jaren de operationele activiteiten van de luchtmacht zullen leiden. jaar met moed, toewijding en vastberadenheid.De huidige order zal worden gehouden ter gelegenheid van 75 jaar luchtoorlogvoering en Israëlische macht. Zoals gewoonlijk zal de ceremonie een indrukwekkende luchtshow bevatten met een verscheidenheid aan luchtmacht vliegtuigen.


"De cursus was erg belangrijk. Veel uitdagingen, veel moeilijkheden en evenzo veel ervaringen waarvan ik hoop dat ik ze niet zal vergeten", vertelt luitenant J., een cadet in de transportsector.


Foto IDF-woordvoerder


Als onderdeel van de demonstratie zal er een speciaal onderdeel van de vlucht zijn dat zal worden gewijd aan de nagedachtenis van de piloot, korporaal Lihua Ben-Bassa en de vlieginstructeur, wijlen luitenant-kolonel Itai Zeidan, die vielen tijdens een training en instructievlucht, op 24 november 2020, tijdens de voorbereidende fase van de 186 pilotenopleiding, waarvan de afgestudeerden de opleiding afmaken.


"Ik wil iedereen die bang en besluiteloos is vertellen om te gaan en het te proberen", dringt Lt. L., een cadet met als hoofdvak helikopters aan, "Ik wist niet zeker of dit mijn plaats was, maar ik ging en probeerde het - en hier heb ik ben."


Foto IDF-woordvoerder


De ceremonie vindt plaats in aanwezigheid van de president, de premier, de minister van Defensie, de chef van de generale staf, de commandant van de luchtmacht, andere commandanten en de families van de van de afgestudeerden.


"Het is een soort samenvattingsfase, dat we echt komen doen waarvoor we hebben getraind", beschrijft luitenant E., een cadet in gevechtstraining.


De luchtmacht is een belangrijk onderdeel van gevechten, routines en noodsituaties om de veiligheid van de inwoners van de staat Israël te waarborgen.


Foto IDF-woordvoerder

40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page