top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De afgelopen week werd de precieze en beperkte operatie tegen de terreurorganisatie Hamas in het Nasser Ziekenhuis afgerond

Foto IDF woordvoerder


De afgelopen week werd de precieze en beperkte operatie tegen de terreurorganisatie Hamas in het Nasser Ziekenhuis afgerond.


Ongeveer 200 terreurverdachten werden in het ziekenhuis vastgehouden en er werden aanvullende bevindingen ontdekt die wezen op terroristische activiteiten in het gebied; De operaties om het ziekenhuis van humanitaire hulp te voorzien, werden voortgezet onder leiding van de Commandobrigade en de Coördinatie- en Verbindingsadministratie voor Gaza.Tijdens de operationele activiteiten werden in het ziekenhuis dozen met verzegelde medicijnen gevonden met de namen van Israëlische gijzelaars erop, werden grote hoeveelheden wapens gevonden en werden ongeveer 200 terroristen en verdachten van terroristische activiteiten gearresteerd.


Medicijnen voor gijzelaars. Foto IDF woordvoerder


De operationele activiteit werd uitgevoerd om een minimale verstoring van de lopende activiteiten van het ziekenhuis te garanderen en zonder patiënten en medisch personeel te schaden. Bovendien zorgden de soldaten van de divisie voor een alternatieve generator waardoor het ziekenhuis kon blijven functioneren en patiënten kon blijven behandelen, terwijl alle vitale systemen van het ziekenhuis tijdens de operationele activiteit bleven werken op een ononderbroken stroomvoorziening (UPS). Bovendien coördineerden functionarissen van de Coördinatie- en Verbindingsadministratie voor Gaza de binnenkomst van professionele functionarissen om het elektriciteitsprobleem in het ziekenhuis te onderzoeken.


Vorige week ontving het ziekenhuis een voorraad van honderden voedselporties, waaronder water, voedsel, medische apparatuur en babyvoeding. Er werd met de internationale gemeenschap gecoördineerd om een brandstoftank binnen te halen om de generatoren van het ziekenhuis draaiende te houden.Als onderdeel van de inspanningen om de patiënten te beschermen, coördineerden functionarissen van de Coördinatie- en Liaisonadministratie voor Gaza, op verzoek van het ziekenhuispersoneel en in samenwerking met de internationale gemeenschap, de overdracht van verschillende ernstig zieke patiënten naar andere ziekenhuizen in het gebied.

Voordat de soldaten het ziekenhuis verlieten, werd het gebied schoongemaakt en werd een extra zending voedsel bij het ziekenhuis afgeleverd.


De IDF zal in overeenstemming met het internationaal recht blijven opereren tegen de terroristische organisatie Hamas, die systematisch opereert vanuit ziekenhuizen en civiele infrastructuur.

336 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page