top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De AIR ONE is een van de eerste eVTOL-vliegtuigen die gecertificeerd zal worden


Foto via AIR


Er zijn enorme vorderingen gemaakt op het gebied van certificering dankzij de onlangs gepubliceerde MOSAIC NPRM van de FAA. In wezen opent dit de deur voor opname van de AIR ONE in de uitbreiding van de categorie 'Light Sport Aircraft' en maakt dit de weg vrij naar certificering.


Dit betekent dat de AIR ONE een van de eerste eVTOL-vliegtuigen zal zijn die gecertificeerd wordt en de eerste in de onlangs uitgebreide LSA-categorie. Ons in de VS gevestigde certificeringsteam heeft voortdurend ontmoetingen met hun FAA-tegenhangers en creëert in sommige gevallen het nieuwe draaiboek voor General Aviation eVTOL-vliegtuigen. Onlangs had ons team opnieuw een ontmoeting met adjunct-secretaris DOT Annie P. en de rest van de UAM-delegatie en presenteerde AIR's recente vluchtmijlpalen, veiligheidskenmerken, eenvoud van vliegen en de manier waarop we dingen anders doen.



Israëlisch Nationaal Drone-initiatief


AIR is opgenomen in het Israel Nation Drone Initiative, een door de overheid gesponsord programma om de Advanced Aerial Mobility-gemeenschap te stimuleren en samenwerking binnen de industrie mogelijk te maken. Het programma heeft ook tot doel het verkeersbeheer en de integratie te testen met de AIR ONE die is gekozen als een van de testvliegtuigplatforms voor het programma. Ons team werkt synchroon met het INDI-team en lokale spelers uit de sector om het toekomstige raamwerk en het AAM/UAM-ecosysteem op te bouwen.


De lopende testvluchten zijn gepland om de rand van de vluchtenvelop te bereiken. Dit houdt in dat je op hoge snelheid moet vliegen, buiten de visuele gezichtslijn. Dit is gebaseerd op geavanceerde connectiviteit en stuurautomaatsystemen aan boord om te voldoen aan de veiligheids- en wettelijke vereisten. Onlangs heeft het AIR team met succes geavanceerde datalink mogelijkheden op ons prototypevliegtuig geïnstalleerd en getest en voltooit het de laatste aanpassingen ter voorbereiding op de komende geavanceerde testvluchten.





















































72 weergaven1 opmerking

1 Comment


Jaap van Duin
Jaap van Duin
Sep 21, 2023

Maar moet wel voldoen aan de eisen van de EASA, waar Israel lid van is.

Like
bottom of page