top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De cadetten die werden opgeroepen om aan het front te vechten, voltooiden de officierscursus


Foto IDF woordvoerder


Vandaag zijn 213 cadetten afgestudeerd aan de Land Combat Officers Course. Bij een speciale gelegenheid en in de schaduw van de gevechten in Gaza werd vandaag de diploma-uitreiking gehouden en voorgezeten door de commandant van de grondtroepen, generaal-majoor Tamir Yadi, en de commandant van het Training and Training Command, generaal-majoor David Zinni. 213 infanterie-voltooiingscadetten van het Gefen-bataljon ontvingen de rang van officier.


De diploma-uitreiking van de officierscursus, die vandaag werd gehouden in de stad Ofakim, de stad waaraan Bahad 1 cadetten aan het begin van de gevechten waren toegewezen, werd gehouden aan het einde van acht maanden training, waarin de afgestudeerden van de cursus de eerste fase van de opleiding in het "veld" -spoor doorstonden. Tijdens de cursus brak de "IJzeren Zwaarden"-oorlog uit. De cadetten behoorden tot de eersten die arriveerden om in de Gaza-envelop te vechten en gingen later de gevechten in Gaza in.


Tijdens de gevechten schakelden de cadetten terroristen uit in verschillende ontmoetingen en door vuur te richten op vijandelijke doelen, sluipschuttersposities, schachten, belangrijke tunnelroutes en vijandelijke terroristische infrastructuur.Vandaag ontvingen ze de rangen van officieren en vanaf morgen zullen ze worden geïntegreerd in de posities van officieren in de gevechtseenheden, om het bevel te voeren in alle sectoren en om de IDF te leiden in de gevechten - vandaag meer dan ooit.


De IDF blijft de strijders trainen, zelfs in de schaduw van de oorlog, om de voortzetting van de gevechten zo lang als nodig is te verzekeren.


In de woorden van de commandant van de grondtroepen: "Er zullen veel vragen worden gesteld en er zullen er nog veel meer worden gesteld, we zijn verantwoordelijk en we moeten ze allemaal beantwoorden. Maar juist in het licht van de enorme crisis valt het herstel van het individu, van de maatschappij, van het leger, van de staat op in zijn intensiteit.


"Degenen die dachten dat onze verschillen ons zouden doen afbrokkelen, degenen die de generatie van schermen en TikTok lichtvaardig opvatten, degenen die hoopten dat de verrassing ons in stukken zou breken, ontdekten dat de cohesie en vastberadenheid om te vechten voor ons bestaan in dit land nergens heen gingen, ze werden alleen maar sterker.


Foto IDF woordvoerder


"Strijders uit alle sectoren en beroepen, religieuzen, Joden en Druzen, infanterie, pantsers, artillerie, lucht en zee, inlichtingen en thuisfront. Alles bij elkaar één straal van kracht en macht, ijzeren zwaarden verstrengeld met dekking en dodelijk, scherp aan elkaars dij op weg naar de overwinning.


In de afgelopen weken hebben jullie, samen met andere eenheden, de nesten van de terroristen bevochten en gezuiverd, centrale tunnelschachten gelokaliseerd en geneutraliseerd, jullie commandanten gevolgd die aan het hoofd aanvielen en terroristen ontmoet wier commandanten zich in de tunnels verstopten. In de IDF roepen ze 'naar mij' en in Hamas roepen ze 'na de zondvloed'."


Van de commandant van de officiersschool, kolonel Yehuda Vach: "Beste officieren, ik heb jullie de afgelopen acht maanden gezien, en vooral in de afgelopen maand, en ik wil hier met een duidelijke, duidelijke en scherpe stem tegen het volk van Israël zeggen - jullie hebben iemand om op te vertrouwen, er is iemand om op te leunen.


Foto IDF woordvoerder


"Weet dat ondanks de dingen die die dag voor onze ogen instortten, één ding niet is veranderd en dat het sterk en stabiel is en met volle kracht is onthuld - de geest van de commandant, de geest van de krijger en de geest van de eenheid. Krijgers We staan samen schouder aan schouder met strijders en commandanten, en jullie commandanten zullen altijd naar de top marcheren.


"Het was een groot voorrecht om u te bevelen. Het is een grote trots en vertrouwen om te weten dat jullie de volgende generatie commandanten zijn die ons naar de overwinning zullen leiden. En onthoud dat als je wordt gevraagd hoe lang we hier zijn, je meteen moet antwoorden - totdat we winnen!"


Foto IDF woordvoerder

263 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page