israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De chef van de generale staf rondt zijn bezoek aan de Verenigde Staten af


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: "De gezamenlijke regionale activiteit met de Amerikaanse strijdkrachten zal in de nabije toekomst aanzienlijk worden uitgebreid en de IDF versneld blijven optreden tegen de verschansing van het Iraanse regime in de regio."

De chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi, beëindigde zijn bezoek aan de VS en keerde terug naar Israël. Woensdag bezocht de chef van de generale staf het hoofdkwartier van het US Navy Fleet Forces Command (USFF) in Norfolk, Virginia.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

De chef van de generale staf werd tijdens het bezoek vergezeld door de commandant van het US Fleet Forces Command, admiraal Daryl Caudle, en bezocht een nucleaire onderzeeër en een vliegdekschip om zijn begrip van hun operationele mogelijkheden.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

Dinsdag nam de chef van de generale staf deel aan een operationele situatiebeoordeling bij de Amerikaanse CENTCOM-coalitie in Tampa, Florida. De chef van de generale staf hield ook werkvergaderingen met de commandant van US CENTCOM, generaal Michael “Erik” Kurilla.

Foto IDF-woordvoerderseenheid

De gezamenlijke situatiebeoordeling tussen de legers was gericht op regionale uitdagingen, voornamelijk de Iraanse dreiging. Tijdens de beoordeling werd overeenstemming bereikt over een plan voor de voortzetting van de gezamenlijke activiteit en de oprichting van speciale teams om de Iraanse uitdaging aan te gaan. Chef van de generale staf, LTG Aviv Kohavi: “Om onze capaciteiten voor de uitdagingen in de regio te verbeteren, zullen de gezamenlijke activiteiten met CENTCOM in de nabije toekomst aanzienlijk worden uitgebreid. Tegelijkertijd zal de IDF versneld blijven optreden tegen de verschansing van het Iraanse regime in de regio.” Aan het begin van de week had de chef van de generale staf een ontmoeting met hooggeplaatste leden van de Amerikaanse defensie-instellingen in het Pentagon, op het hoofdkwartier van de CIA en in het Witte Huis. De chef van de generale staf had ook een ontmoeting met de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs, generaal Mark Milley, de ambassadeur van Israël in de Verenigde Staten, de heer Michael Herzog, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur van president Joseph Biden, de heer Jake Sullivan en de directeur van de Central Intelligence Agency (CIA), de heer William J. Burns.37 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws