top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: de extra ogen van de IDF infanteriebrigades


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder vandaag in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.


Terwijl de infanteriebrigades in de Gazastrook aan het manoeuvreren zijn, worden ze vergezeld door strijdkrachten die hen extra ‘ogen’ in het veld geven en visuele informatie vanuit de lucht rechtstreeks naar de commandanten aan de rand overbrengen. Rochash – die voor het eerst van deze omvang de strijd aangingen in de Gazastrook, en dat doen ze met een ongekende intensiteit. Dit is niet gezien sinds de oprichting van de eenheid.


Zij zijn de enigen die weten hoe ze het onbemande luchtvaartuig 'Skylark' moeten besturen, met behulp waarvan ze verbinding maken met manoeuvrerende brigades, en visuele intelligentie vanuit de lucht, dicht bij de grond, kunnen bieden. tijd met een intensiteit die niet meer is gezien sinds de oprichting van de Sky Rider-eenheid, of onder de andere naam, "Pegasus".


“Tijdens de oorlog kwamen ruim tien manoeuvreerteams van de eenheid Gaza binnen”, beschrijft kapitein (res.) T., commandant van een peloton in Rachash, “ter vergelijking in Tzuk Etan opereerden slechts twee teams. Dit is de meest uitgebreide operatie van de eenheid sinds de oprichting ervan."Vanaf het moment dat het bevel werd uitgevaardigd tot op de dag van vandaag hebben de strijdkrachten zich aangesloten bij de infanteriebrigade die in de Gazastrook opereert, en met behulp van de inlichtingen die zij verzamelen helpen zij de strijders in het veld te begeleiden en snelle en betrouwbare kwaliteitsinformatie te verstrekken.


Een van de manieren waarop hun werk wordt weerspiegeld is het beperken van de schade voor degenen die er niet bij betrokken zijn: "Vlakbij het punt waar we een draagraket identificeerden, zagen we een busje met apparatuur eruit komen", herinnert Kapitein (resp.) T zich. "Zik was al bij ons en we waren klaar voor elk scenario, maar dankzij een diepgaande inspectie die we ter plaatse deden, realiseerden we ons dat het een familie van niet-betrokken mensen was en hebben we de operatie onmiddellijk stopgezet."


Met de baanbrekende intocht in Gaza kwamen er uitdagingen waardoor de eenheid nieuw en onbekend terrein moest leren kennen. Een van de prominente oplossingen voor het probleem zijn drones, die de bewegingsvrijheid van de UAV's van de vijand beperken en deze in gevaar brengen.Dankzij de buitengewone samenwerking tussen de Rachash-teams en de manoeuvrerende brigades ontstond er een ongeëvenaarde band: “Toen we van team wisselden, zochten ze allemaal mij op om te zeggen hoe groot de strijdkrachten waarover ik het bevel voerde, hoe gemakkelijk het was om met hen te werken, en dat ze nooit stoppen met roeien om elkaar aan te raken Er is niets zo spannend als dit."


We hebben ons bewezen op het gebied van oorlogsvoering – we openden gebouwen en hielpen de verschillende nederzettingen te verdedigen”, besluit kapitein (res.) T., “We verloren strijders en ondanks de grote pijn werd ons moreel niet beschadigd en sprong het voorwaarts in de mogelijkheden en erfenis van de eenheid."
335 weergaven0 opmerkingen
bottom of page