top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De humanitaire hulpdelegatie "Olive Branches" van de IDF heeft haar missie voltooid


Foto IDF-woordvoerder


De humanitaire hulpdelegatie van de IDF "Olive Branches", bestaande uit een zoek- en reddingsdelegatie onder leiding van het Home Front Command en een medische hulpdelegatie onder leiding van het Medical Corps in het Directoraat Technologie en Logistiek (J4), voltooide haar missie in Turkije en is woensdag in Israël teruggekeerd.


Foto IDF-woordvoerder


De medische hulpdelegatie arriveerde op woensdag 8 februari 2023 in Turkije, na de aardbevingen in het zuiden van het land waarbij tienduizenden doden en gewonden vielen. De delegatie assisteerde bij de heropening van een plaatselijk ziekenhuis in de stad Kahramanmaraş, waar haar leden de gewonden medische zorg verleenden.


Foto IDF-woordvoerder


De medische hulpdelegatie bestond uit ongeveer 150 artsen, verpleegkundigen, chirurgen, anesthesiologen, röntgentechnici, laboranten, paramedici en medisch logistiek personeel. Aan de delegatie namen ook vertegenwoordigers van Magen David Adom (MDA), het ministerie van Volksgezondheid en andere instanties deel.


Foto IDF-woordvoerder


Gedurende de afgelopen zeven dagen heeft de delegatie met voortdurende inspanningen meer dan 470 gewonde burgers behandeld, waaronder ongeveer 150 kinderen en ongeveer 50 tandheelkundige patiënten. Daarnaast werden 10 chirurgische en orthopedische operaties uitgevoerd. De delegatie behandelde ook gewonde Syriërs die zich ten tijde van de aardbevingen in Turkije bevonden.


Foto IDF-woordvoerder


De delegatie keerde terug naar Israël aan boord van IAF-vliegtuigen.


Hoofd van de Directie Technologie en Logistiek (J4), MG Michel Yanko:

"Je leidde een koppige, toegewijde en vastberaden poging om levens te redden.

Je hebt bewezen dat niets te vergelijken is met je professionaliteit, je toewijding, je geest. Je belichaamde het ware gezicht van de IDF en de staat Israël."


Foto IDF-woordvoerder


Plaatsvervangend chirurg-generaal van de IDF en hoofd van de medische afdeling van de IDF, COL Dr. Tomer Koller:

"Het redden van mensenlevens is de belangrijkste waarde en hoeksteen van het Medische Korps. Vanaf het begin wisten we dat het onze verantwoordelijkheid was om naar Türkiye te komen en levens te redden. Onze missie eindigde vandaag, na acht dagen waarin we ongeveer 470 zieken en gewonden hebben behandeld burgers, schouder aan schouder samenwerkend met de Turkse teams met één gemeenschappelijk doel - levens redden. Het was een groot voorrecht voor mij om het bevel te voeren over de uitstekende medische teams die het land en de IDF tot grote eer hebben gebracht. We zullen doorgaan met het redden leeft en helpt iedereen in nood waar nodig."46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page