top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De IDF begon een precieze terrorisme bestrijdings operatie in het oostelijke gebied van Rafah

IDF tanks bij grensovergang Rafah. Foto IDF woordvoerder


In de nacht van maandag op dinsdag begonnen IDF-grondtroepen met een precieze terrorismebestrijdingsoperatie, gebaseerd op IDF- en ISA-inlichtingen, om Hamas-terroristen te elimineren en Hamas-terroristische infrastructuur binnen specifieke gebieden van oostelijk Rafah te ontmantelen.Voorafgaand aan de operatie moedigde de IDF inwoners in het gebied van oostelijk Rafah aan om tijdelijk te evacueren naar het uitgebreide humanitaire gebied in Al-Mawasi, waar de IDF de uitbreiding van veldhospitalen, tenten en een toename van water, voedsel en noodhulp heeft gefaciliteerd. medische benodigdheden. Internationale organisaties die in het gebied actief zijn, werden ook aangemoedigd om voorafgaand aan de operatie tijdelijk te evacueren.


Na inlichtingen waaruit bleek dat de Rafah Crossing in het oosten van Rafah voor terroristische doeleinden werd gebruikt, slaagden IDF-troepen erin de operationele controle over de Gazaanse kant van de grensovergang te vestigen. Zondag werden mortieren afgevuurd vanuit het gebied van de Rafah Crossing richting het gebied van de Kerem Shalom Crossing, waarbij vier IDF-soldaten werden gedood en een aantal andere soldaten gewond raakten.

Rafah grensovergang. Foto IDF woordvoerder


Bovendien hebben IDF-grondtroepen en IAF-straaljagers, als onderdeel van de operationele activiteiten, Hamas-terreurdoelen in het Rafah-gebied aangevallen en geëlimineerd, inclusief militaire structuren, ondergrondse infrastructuur en aanvullende terroristische infrastructuur van waaruit Hamas in het Rafah-gebied opereerde. Sinds het begin van de operationele activiteit zijn ongeveer twintig terroristen geëlimineerd en zijn er drie operationele tunnelschachten gelokaliseerd. Er zijn geen gewonden gemeld.


IDF-grondtroepen blijven opereren tegen terroristische agenten en infrastructuur van Hamas in het gebied van de Rafah Crossing in het oosten van Rafah.

390 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page