top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De IDF en ISA schakelden de Hamas Shejaiya-bataljonscommandant uit


Foto IDF woordvoerder


De IDF en ISA schakelden de Shejaiya-bataljonscommandant van Hamas uit, die verantwoordelijk was voor de moord op zes IDF-soldaten tijdens “Operatie Protective Edge” en stuurden Hamas “Nukhba”-terroristen naar kibboets Nahal Oz en de Nahal Oz IDF-post op 7 oktober.


Zaterdag hebben IAF-straaljagers, na nauwkeurige IDF- en ISA-inlichtingen, de commandant van het Shejaiya-bataljon van Hamas, Wessam Farhat, geëlimineerd.Farhat begon zijn bevel over het bataljon in 2010 en voerde het bevel over het tijdens Operatie “Protective Edge” – waarin hij terroristen de opdracht gaf IDF-soldaten in Shejaiya aan te vallen, inclusief een dubbele aanval die resulteerde in de dood van zes IDF-soldaten.


Hij nam deel aan de planning van het bloedbad van 7 oktober, waarbij hij Hamas “Nuhkba”-terroristen opdracht gaf de Nahal Oz-kibboets en de IDF-post te infiltreren. Bovendien was Farhat een van de breinen van de terreuraanslag op Mechinat Atzmona in 2002, waarbij vijf Israëlische burgers werden gedood. Bovendien was hij een van de breinen van de antitankraketterreuraanval op een burgerbus in Nahal Oz in 2011, waarbij een Israëlisch kind werd gedood.


In 1995, terwijl hij op weg was om een zelfmoordaanslag in Israël uit te voeren, werd Farhat door veiligheidstroepen opgepakt en tien jaar lang opgesloten in een Israëlische gevangenis. Na zijn terugkeer naar Gaza werkte hij in de raketproductie voor de terroristische organisatie Hamas.


Sinds het begin van de oorlog hebben de IDF en ISA de capaciteiten van het Shejaiya-bataljon aanzienlijk verslechterd, inclusief de eliminatie van hun hogere commandanten en het aanvallen van terreurinfrastructuur en wapens.

273 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page