top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De IDF en ISA voltooiden hun nauwkeurige operationele activiteiten in het Shifa-ziekenhuis

Foto IDF woordvoerder


IDF- en ISA-troepen hebben hun nauwkeurige operationele activiteiten in het gebied van het Shifa-ziekenhuis voltooid en het gebied van het ziekenhuis maandagmorgen verlaten.


De troepen doodden terroristen in gevechten van dichtbij, vonden talloze wapens en inlichtingendocumenten in het hele ziekenhuis, terwijl ze schade aan burgers, patiënten en medische teams voorkwamen.


Hoe nauwkeurig de troepen hebben geopereerd blijkt wel uit het volgende dat ex-premier Naftali Bennett melde:

- 6.000 burgers werden door de IDF geëvacueerd om hen veilig te houden.

- 200 Hamas-terroristen werden gedood.

- 500 Hamas-terroristen zijn gevangengenomen. -

Er is geen enkele burger gedood. Niet een.


In de centrale Gazastrook trof een IDF-helikopter onder leiding van IDF-troepen een militaire compound van Hamas met boobytraps van waaruit terroristen IDF-troepen en een extra militaire compound van Hamas observeerden.De afgelopen dag hebben IAF-vliegtuigen terroristen gedood die een onmiddellijke bedreiging vormden voor de IDF-troepen, waaronder een sluipschutter die een bedreiging vormde voor de troepen, werd getroffen en gedood door een IDF-helikopter.


In Khan Yunis opereren IDF-commandotroepen in het gebied van Al-Amal. De troepen doodden terroristen tijdens ontmoetingen van dichtbij, voerden gerichte aanvallen uit op de terroristische infrastructuur in het gebied en arresteerden een aantal terroristen. Tijdens huiszoekingen troffen de troepen veel wapens aan, waaronder explosieven.


De afgelopen dag heeft de IAF in samenwerking met IDF-grondtroepen een aantal precieze aanvallen uitgevoerd in het gebied van Khan Yunis. De troepen lokaliseerden een vrachtwagen die op hen afkwam en een voertuig waarin een aantal terroristen opereerden die een bedreiging vormden voor de strijdkrachten. Als reactie daarop raakte een IAF-vliegtuig hen.


Ooggetuigen, waarop Nederlandse media zich graag baseren, beschrijven scènes van vernietiging terwijl ze terugkeren naar het gebied rond het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad nadat het Israëlische leger troepen had teruggetrokken aan het einde van een twee weken durende aanval op terreurgroepen die het medische complex als commandocentrum gebruikten, meldt o.a. Times of Israel.


Vorige week zei IDF-woordvoerder Daniel Hagari dat Hamas “het Shifa-ziekenhuis aan het vernietigen was”, terwijl het leger opereerde tegen de terreurgroep in het medisch centrum, het grootste in de Gazastrook.


Mohammed Mahdi, een van degenen die terugkeerden, beschrijft een tafereel van ‘totale vernietiging’. Hij zegt dat er verschillende gebouwen zijn afgebrand.


Yahia Abu Auf, zegt dat "de situatie onbeschrijfelijk is. De bezetting heeft alle levenszin hier vernietigd.”


Vorige week zei Hagari dat Hamas op troepen schoot vanuit de Shifa Emergency Room en Maternity Ward en explosieven gooide vanuit de Shifa Burn Ward.


“Terroristen die zich rond het ziekenhuis schuilhielden, vuurden mortieren af ​​op onze strijdkrachten, waardoor grote schade werd aangericht aan de ziekenhuisgebouwen”, zei Hagari.


Israël heeft bewijs geleverd dat Hamas medische faciliteiten gebruikt als dekking voor terreurdoeleinden en zegt dat de groep humanitaire hulp plundert om voorraden voor zijn strijders te verzamelen, waardoor de burgerbevolking wordt beroofd.
500 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page