top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De IDF-officier vertelt hoe de terrorist un Huwara zondag werd gepakt


Foto IDF-woordvoerder


Bij de aanval die zondag plaatsvond bij het knooppunt Einbus in Kfar Hawara in Samaria, schoot een terrorist op een Israëlisch voertuig en raakte twee burgers, waarvan een ernstig gewond raakte.


De IDF-soldaten en de burger die werd geraakt, schoten op de terrorist en verwonde hem, de terrorist wist echter te vluchtten. De IDF-troepen gaven de gewonden een eerste medische behandeling en later werden ze geëvacueerd naar een ziekenhuis.


Na een achtervolging en huiszoekingen in het gebied lokaliseerden IDF-soldaten de gewonde terrorist en arresteerden hem.


Foto IDF-woordvoerder


"Tijdens een verdedigingsactiviteit in het gebied van het dorp Hawara zag ik een terrorist het vuur openen op een Israëlisch voertuig", zegt luitenant-kolonel MM van het 50e bataljon die deelnam aan het neutraliseren van de terrorist.


"Ik en de strijders met wie ik was, openden het vuur op de terrorist. De terrorist raakte gewond maar wist te ontsnappen. We bleven hem achtervolgen en wisten hem te arresteren.


Ze namen het wapen in beslag waarmee de terrorist de aanslag had gepleegd. De terrorist werd overgedragen voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen.108 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page