top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De operationele activiteiten van de IDF in Zaytun gaan door

Foto IDF woordvoerder


De afgelopen dag bleven IDF-troepen de offensieve activiteiten in het gebied van Zaytun in het noorden van Gaza uitbreiden. Tegelijkertijd blijven de grondtroepen van de IDF terroristen aanvallen en doden en de terroristische infrastructuur in het gebied van Khan Yunis vernietigen.


Van de ene op de andere dag zetten de Israëlische zeestrijdkrachten een aantal schepen in die werden gebruikt tegen infrastructuur van Hamas en de Islamitische Jihad in het zuiden van Gaza.IDF-grondtroepen gaven straaljagers en vliegtuigen opdracht om meer dan 10 doelen aan te vallen, van waaruit aanvallen werden uitgevoerd en gericht tegen IDF-troepen in het gebied van Zaytun.


Als onderdeel van de gezamenlijke operationele activiteiten van de IAF- en IDF-troepen in Zaytun hebben strijdkrachten de afgelopen dag verschillende terroristische infrastructuur vernietigd en ongeveer twintig terroristen gedood.


Tijdens een van de operaties identificeerden de troepen een terrorist met een RPG die naast hen opereerde. De troepen gingen de strijd aan met de terrorist en schakelden hem uit in gevechten voordat hij hen kwaad kon doen.


Tijdens huiszoekingen uitgevoerd door IDF-troepen in de centrale Gazastrook, hebben de troepen een boobytrap-lanceerpositie gelokaliseerd en vernietigd in het gebied van waaruit lanceringen naar Israëlisch grondgebied hoogstwaarschijnlijk werden gepland.


De afgelopen dag hebben IDF-troepen meer dan vijftien terroristen in het westen van Khan Yunis geëlimineerd. Tijdens gerichte aanvallen vonden de troepen AK-47's, granaten, extra militair materieel en extra explosieven die bedoeld waren om de troepen schade toe te brengen. Bovendien gaf de IDF een vliegtuig opdracht een militair terrein aan te vallen waar een terroristische cel was geïdentificeerd.


Als onderdeel van een hinderlaag uitgevoerd door IDF-troepen in het gebied, hebben troepen met succes een gewapende terroristencel uitgeschakeld.Bovendien hebben IDF-troepen verschillende wapens, documenten en militaire uitrusting van Hamas gelokaliseerd in het westen van Khan Yunis.

285 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page