top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

VIDEO: De propaganda van Hamas onthult "blijf zwaaien en lachen"


Screenshot video


We zagen enkele van de ontvoerden die de afgelopen dagen uit de Gazastrook terugkeerden, vaarwel zwaaien en glimlachen terwijl ze afscheid namen van de Hamas-terroristen die hen vasthielden.


In de video die zaterdagavond door Hamas is vrijgegeven, wordt echter ook de waarheid onthuld, die voor de Israëli's al eigenlijk heel duidelijk was: alles is in scène gezet, ontdeekte N12News.


Sharon en haar dochter Noam Avigdori werden vastgelegd op Hamas-camera's terwijl ze glimlachend afscheid van elkaar namen en naar hen zwaaiden vanuit het Rode Kruis-voertuig. Maar in tegenstelling tot de video die Hamas vrijgaf bij de vrijlating van de vorige groep ontvoerden, en die zonder geluid kwam, werd de video deze keer met geluid geleverd. In de opname is, zoals opgemerkt door Yosef Haddad die betrokken is bij het informeren van de wereld, de instructie aan de twee duidelijk te horen in de Engelse taal: "Blijf zwaaien".


Afgaande op de twee dagen durende bevrijding van twee groepen gijzelaars probeert Hamas zichzelf te presenteren als humanitair en als een organisatie die een goede behandeling heeft gegeven aan degenen die het gevangen hield.


Hamas-militanten ondersteunen de ontvoerden fysiek en helpen hen in de voertuigen van het Rode Kruis te komen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dit een terroristische organisatie is die een moorddadige aanval en massale ontvoering van burgers heeft uitgevoerd, waaronder ouderen, peuters en kinderen, en dat er geen verband bestaat tussen de organisatie en humanitaire daden.


Noam en Sharon herenigd met broer Omer en man/vader Chen. Foto IDF


Noam en Sharon werden samen met elf andere Israëlische ontvoerden vrijgelaten als onderdeel van de tweede ronde van de ontvoerings overeenkomst, nadat deze was uitgesteld en slechts kort voor middernacht plaatsvond. In het ziekenhuis stonden hun broer Omer en vader Chen op hen te wachten.


783 weergaven1 opmerking

1 Comment


spectuscoaching
Nov 26, 2023

Wat ze zeggen, of proberen uit te stralen of te beïnvloeden geloof ze niet. HAMAS betekent GEWELD. Complimenten voor Yosef H. De waarheid is onwankelbaar en brengt leugens aan het LICHT. Duisternis wint nooit. Licht is sterker.

Like
bottom of page